Γιλντιρίμ: Θα κάνουμε τα πάντα για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη

Γιλντιρίμ: Θα κάνουμε τα πάντα για να οδηγηθούν οι υπαίτιοι στη δικαιοσύνη

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ, εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με τη χθεσινή δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα.

«Ο κ. Ανδρέι Καρλόφ ήταν θύμα επίθεσης κατά τη διάρκεια ομιλίας του στα εγκαίνια της έκθεσης "Οι σχέσεις Τουρκίας – Ρωσίας και το παρελθόν", και δυστυχώς, παρά τις προσπάθειές μας, έχασε τη ζωή του. Οι δυνάμεις ασφαλείας μας έχουν εξουδετερώσει τον δράστη. Πέραν του πρέσβη, τρεις επισκέπτες της έκθεσης, ένας εκ των οποίων ξένος υπήκοος, έχουν τραυματισθεί. Οι τραυματισμένοι λαμβάνουν κάθε απαραίτητη ιατρική βοήθεια», ανέφερε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

«Λυπούμαστε για την απώλεια αυτού του πολύτιμου πρέσβη, με τον οποίο είχαμε την ευκαιρία να συνεργαστούμε στενά στη Μόσχα μόλις την προηγούμενη εβδομάδα. Γίνονται όλες οι απαραίτητες προσπάθειες για να αποκαλυφθούν οι αυτουργοί αυτής της ειδεχθούς τρομοκρατικής επίθεσης και οι σκοτεινές δυνάμεις που κρύβονται πίσω τους, και να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη», ανέφερε ο Γιλντιρίμ.

Παράλληλα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, έκανε δηλώσεις πριν την έναρξη των συνομιλιών στη Μόσχα για τις περαιτέρω δράσεις στο Χαλέπι, με τον Ρώσο και τον Ιρακινό ομόλογό του.

«Η δολοφονία του Ρώσου πρέσβη στην Άγκυρα αποσκοπούσε στο να βλάψει τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, και δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί κάτι τέτοιο», ανέφερε.

«Τούρκοι και Ρώσοι ειδικοί δουλεύουν σε συνεργασία για να αποκαλύψουν όλες τις λεπτομέρειες της υπόθεσης», προσέθεσε, ενώ τόνισε πως η συνεργασία των δύο χωρών θα συνεχίσει και στο θέμα της Συρίας, μέχρι να βρεθεί μία πολιτική λύση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή