Λαβρόφ: «Το Χαλέπι θα εκκενωθεί πλήρως σε δύο ημέρες το πολύ»

Λαβρόφ: «Το Χαλέπι θα εκκενωθεί πλήρως σε δύο ημέρες το πολύ»

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O Ρώσος ΥΠΕΞ, Σεργκέι Λαβρόφ, έκανε δηλώσεις εξερχόμενος από την τριμερή συνάντηση με τον Ιρανό και Τούρκο ομόλογό του στη Μόσχα για τις εξελίξεις στη Συρία.

«Οι χώρες μας στηρίζουν την εδαφική ανεξαρτησία της Συρίας», τόνισε ο κ. Λαβρόφ, ενώ προσέθεσε πως και οι τρεις χώρες στηρίζουν την προσπάθεια κατοχύρωσης ενός τύπου εκεχειρίας στη Συρία.

«Είμαστε έτοιμοι και πρόθυμοι να να μεσολαβήσουμε μεταξύ Κυβέρνησης και αντιπολίτευσης», είπε, και συμπλήρωσε ότι ο πρόεδρος του Καζακστάν έχει προσφερθεί εκ νέου να διοργανώσει συζητήσεις για την ειρήνη στη Συρία.

«Η Ρωσία, το Ιράν και η Τουρκία, αξιοποίησαν την επιρροή τους ώστε να εξασφαλίσουν την ομαλή εκκένωση των αμάχων από το Χαλέπι. Η εκκένωση θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως το πολύ σε δύο ημέρες», προσέθεσε.

«Οι χώρες μας πρέπει να ενωθούν στη μάχη κατά της τρομοκρατίας στη Συρία, όχι στην προσπάθεια ανατροπής του καθεστώτος», σημείωσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή