Τον Γκιουλέν κατηγορεί η Άγκυρα για τη δολοφονία του Καρλόφ

Τον Γκιουλέν κατηγορεί η Άγκυρα για τη δολοφονία του Καρλόφ

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Άγκυρα θεωρεί ότι πίσω από την εν ψυχρώ εκτέλεση του Ρώσου Πρέσβη στην καρδιά της Άγκυρας κρύβεται το Κίνημα Γκιουλέν.

Από χθες το βράδυ, τα φιλοκυβερνητικά μέσα μεταδίδουν την ανεπιβεβαίωτη πληροφορία ότι οι πρώτες ενδείξεις δείχνουν ότι δράστης ήταν μέλος του Κινήματος Γκιουλέν. Σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο δράστης φοίτησε στα σχολεία και φροντιστήρια του Κινήματος Γκιουλέν.

Ακόμη, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το γεγονός ότι ο δράστης ζήτησε και έλαβε άδεια από την υπηρεσία του λίγες ώρες πριν το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου δημιουργεί σοβαρά ερωτηματικά.

Μέχρι στιγμής, η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως επί του ζητήματος. Ωστόσο, στελέχη και υποστηρικτές του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αναπαράγουν τις προαναφερόμενες θεωρίες και υποψίες στα μέσα ενημέρωσης που ελέγχονται από την κυβέρνηση και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση ασκεί κριτική στην κυβέρνηση με το σκεπτικό ότι μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν έχει καταφέρει να εμποδίσει δεκάδες τρομοκρατικά χτυπήματα.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα η Άγκυρα έχει στραμμένη την προσοχή της σε δυο «μέτωπα». Στην Κωνσταντινούπολη, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και η κυβέρνηση του ΑΚΡ εγκαινιάζει την νέα υποθαλάσσια σήραγγα που ενώνει την ευρωπαϊκή με την ανατολική όχθη της πόλης. Στα πλαίσια της τελετής των εγκαινίων, η πολιτική ηγεσία της Τουρκίας στέλνει μηνύματα αποφασιστικότητας για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Επίσης, στη Μόσχα λαμβάνει χώρα μια άκρως σημαντική σύσκεψη. Ρωσία, Τουρκία και Ιράν συζητούν το μέλλον της Συρίας. Στο περιθώριο αυτής της συνάντησης, Ρωσία και Τουρκία αναμένεται να συζητήσουν την δολοφονία του Ρώσου Πρέσβη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή