Συνελήφθη στη Γερμανία ύποπτος για συμμετοχή στο Ι.Κ.

Συνελήφθη στη Γερμανία ύποπτος για συμμετοχή στο Ι.Κ.

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη του 24χρονου Μαροκινού Redouane S., ως υπόπτου για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, προχώρησαν χθες οι γερμανικές αρχές στην Κάτω Σαξονία.

Σύμφωνα με τις γερμανικές εισαγγελικές αρχές, ο 24χρονος κατηγορείται ότι μεταξύ Οκτωβρίου 2014 και άνοιξης 2015 έβρισκε κρησφύγετα για μέλη του ISIS που σχεδίαζαν τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Παρισιού, ενοικιάζοντας διαμερίσματα στην Ελλάδα και στην Τουρκία. Ακόμη, φέρεται να είχε σχέσεις και με τον εγκέφαλο των επιθέσεων Αμπτελχαμίντ Αμπαούντ. Τον Μάιο του 2015, ο Μαροκινός επέστρεψε στη Γερμανία και φαίνεται ότι παρέμεινε σε επικοινωνία με τα μέλη του ISIS.

Στις αρχές Δεκεμβρίου, η τελευταία έκθεση της Europol για τον τρόπο δράσης των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους αναφερόταν και στους «μοναχικούς λύκους», που επιτίθενται σε στόχους χρησιμοποιώντας ως όπλο ό,τι τους είναι πιο εύκολα διαθέσιμο: από ένα μαχαίρι μέχρι ένα φορτηγό. Το παράδειγμα βασιζόταν στην επίθεση του Ιουλίου στη Νίκαια της Γαλλίας, κατά την οποία σκοτώθηκαν από την πορεία φορτηγού 85 άνθρωποι. Αυτή η μέθοδος επιλέχθηκε ξανά, τη Δευτέρα, στο Βερολίνο.

Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. πάντως αναφέρουν στην «Κ» ότι δεν περίμεναν το τελευταίο γεγονός στη Γερμανία για να λάβουν αυξημένα μέτρα ασφαλείας. Οπως τονίζουν, «υπάρχει επαγρύπνηση, αν και δεν έχουμε ενδείξεις, ούτε περιμένουμε τέτοιου είδους χτυπήματα στην Ελλάδα». Πηγές της ΕΛ.ΑΣ. προσθέτουν ότι ήδη έχουν ληφθεί μέτρα για την εορταστική περίοδο με αυξημένες περιπολίες ενστόλων, αλλά και αστυνομικών με πολιτικά, σε χώρους όπου συγκεντρώνεται πολύς κόσμος (αγορές, μέσα μαζικής μεταφοράς, εμπορικά κέντρα).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή