Ενα κρύωμα χάλασε τα σχέδια της Ελισάβετ

Ενα κρύωμα χάλασε τα σχέδια της Ελισάβετ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Aνέβαλαν, κυριολεκτικώς την τελευταία στιγμή, το ταξιδιωτικό τους πρόγραμμα η Βασίλισσα της Βρετανίας, Ελισάβετ, η οποία σήμερα είναι ενενήντα ετών και ο σύζυγός της, ο 95χρονος πρίγκιπας Φίλιππος, διότι, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ, πάσχουν και οι δύο από βαρύ κρύωμα.

Η Ελισάβετ, η μακροβιότερη μονάρχης του κόσμου και ο πρίγκιπας Φίλιππος, επρόκειτο να ταξιδέψουν με το τρένο μέχρι την έπαυλή τους στο Σάντριγχαμ του Νόρφολκ, στην Ανατολική Βρετανία, όπου παραδοσιακά περνούν τις ημέρες των Χριστουγέννων με τους οικείους τους. Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν στάθηκε δυνατό φέτος εξαιτίας της ασθένειάς τους.

Το ζευγάρι, το οποίο είναι παντρεμένο επί 69 χρόνια, δεξιώθηκε την Τρίτη τα μέλη της βασιλικής οικογένειας στο Μπάκιγχαμ. Στο γεύμα παρίστατο και ο διάδοχος του θρόνου, πρίγκιπας Κάρολος, ο γιος του πρίγκιπας Ουίλιαμ και ο χαριτωμένος εγγονός του πρίγκιπας Γεώργιος, ο οποίος είναι τρίτος στη σειρά διαδοχής.

Επειτα από έξι δεκαετίες παραμονής της στον θρόνο, η βασίλισσα Ελισάβετ έχει περικόψει σημαντικά τις περιοδείες που πραγματοποιεί σε ολόκληρο τον κόσμο.

Ο πατέρας της σημερινής βασίλισσας της Βρετανίας, βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ΄, πέθανε σχετικά νέος, σε ηλικία 56 ετών, αλλά η μητέρα της και συνονόματη βασίλισσα Ελισάβετ, η βασιλομήτωρ, έζησε μέχρι τα 101 χρόνια της και εξακολούθησε να κάνει δημόσιες εμφανίσεις μέχρι το τέλος της ζωής της, το 2002. Ωστόσο, η καλή κατάσταση υγείας στην οποία βρίσκονται η σημερινή βασίλισσα και ο πρίγκιπας Φίλιππος τους επέτρεψε να εξακολουθήσουν τις δημόσιες εμφανίσεις παρά την ηλικία τους.

Μάλιστα, η βρετανική εφημερίδα Times ανέφερε ότι ο πρίγκιπας Φίλιππος πραγματοποίησε πέρυσι περισσότερες δημόσιες εμφανίσεις από ό,τι συνδυαστικά οι δύο εγγονοί του, πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι, και η σύζυγός του πρώτου, Κάθριν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή