Ντε Μεζιέρ: Ο Τυνήσιος που αναζητούν οι αρχές είναι πιθανότατα ο δράστης της επίθεσης

Ντε Μεζιέρ: Ο Τυνήσιος που αναζητούν οι αρχές είναι πιθανότατα ο δράστης της επίθεσης

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Γερμανοί ερευνητές πιστεύουν ότι είναι «πολύ πιθανόν» ο Τυνήσιος ύποπτος τον οποίο αναζητούν οι αρχές σε σχέση με την επίθεση που διαπράχθηκε την Δευτέρα στην χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου να είναι τελικά ο δράστης, δήλωσε την Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Τόμας ντε Μεζιέρ.

«Μπορούμε να πούμε σήμερα ότι διαθέτουμε νέες πληροφορίες πως ο ύποπτος πολύ πιθανόν είναι στην πραγματικότητα ο δράστης» είπε σε δημοσιογράφους ο ντε Μεζιέρ.

«Στην καμπίνα του οδηγού, βρέθηκαν δακτυλικά αποτυπώματα και υπάρχουν και πρόσθετα στοιχεία που στηρίζουν αυτό» το σενάριο, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ η οποία εμφανίστηκε στο πλευρό του ντε Μεζιέρ στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών επισήμανε ότι ελπίζει ο δράστης να συλληφθεί σύντομα.

«Είμαι πολύ υπερήφανη τις τελευταίες αυτές ημέρες για την ηρεμία με την οποία ένας μεγάλος αριθμός ανθρώπων αντέδρασε στην κατάσταση» τόνισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.

Τα δακτυλικά αποτυπώματα του υπόπτου από την Τυνησία που καταζητείται για την επίθεση σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Βερολίνου τη Δευτέρα, βρέθηκαν από την Αστυνομία στην πόρτα του φορτηγού που χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση, σύμφωνα με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.  

Υπενθυμίζεται πως ο 24χρονος Τυνήσιος Ανίς Αμρι αναζητείται από τη γερμανική αστυνομία, η οποία προσφέρει αμοιβή 100.000 ευρώ για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Τα στοιχεία του υπόπτου ταυτοποιήθηκαν χάρη σε άδεια παραμονής, που εντοπίσθηκε κάτω από το κάθισμα του φορτηγού. «Καλούμε το κοινό να είναι ιδιαίτερα προσεκτικό. Ο ύποπτος ενδέχεται να είναι βίαιος και οπλισμένος!» αναφέρει η ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία προσθέτει ότι ο Αμρι έχει ύψος 1,78, μαύρα μαλλιά και καστανά μάτια.

Ο Αμρι φέρεται να εγκατέλειψε την Τυνησία πριν από έξι χρόνια και να μετέβη παράνομα στην Ευρώπη μέσω Ιταλίας.

Μάλιστα η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai επιβεβαίωσε ότι ο Τυνήσιος ο οποίος καταζητείται για την τρομοκρατική επίθεση του Βερολίνου, εξέτισε από το 2011 μέχρι το 2015 ποινή φυλάκισης στη Σικελία καθώς καταδικάστηκε για πρόκληση ζημιών και για την πυρπόληση του κέντρου υποδοχής προσφύγων και μεταναστών του νησιού της Λαμπεντούζα. Όταν αποφυλακίσθηκε, δεν κατέστη δυνατή η έκδοσή του στην Τυνησία, λόγω της ελλιπούς συνεργασίας με τις αρχές της Τύνιδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή