Αυξημένο το ενδιαφέρον των Γκρίζων Λύκων για το Κυπριακό

Αυξημένο το ενδιαφέρον των Γκρίζων Λύκων για το Κυπριακό

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε μια περίοδο που ηγεσία του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) έρχεται σε συμφωνία με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγγίπ Ερντογάν και το κυβερνών Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) για την δημιουργία του νέου συντάγματος της Τουρκίας, τα στελέχη του κινήματος των Γκρίζων Λύκων παρουσιάζουν αυξημένο ενδιαφέρον για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον τουρκοκυπριακό τύπο, μια αντιπροσωπεία του κινήματος των Γκρίζων Λύκων έφτασε τις προηγούμενες ώρες στην Κύπρο. Η αντιπροσωπεία απαρτίζεται από βουλευτές του ΜΗΡ. Επίσης, στην αντιπροσωπεία λαμβάνει μέρος και ο ανεξάρτητος βουλευτής και ακαδημαϊκός, Ουμίτ Όζνταγ, ο οποίος διαγράφηκε από το ΜΗΡ πριν από λίγο καιρό εξαιτίας της διαφωνίας του για την προοπτική συνεργασία του ΜΗΡ με το ΑΚΡ.

Η αντιπροσωπεία των Γκρίζων Λύκων συναντήθηκε με τον τέως ηγέτη της τουρκοκυπριακής κοινότητας, Ντερβίς Έρογλου. Μετά από αυτή συνάντηση, η αντιπροσωπεία θα συναντήσει στελέχη της τ/κ Δεξιάς. Επίσης, αναμένεται ότι θα έχει μια σύντομη συνάντηση και με τον ηγέτη της τ/κ κοινότητας, Μουσταφά Ακιντζί.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με το ΜΗΡ και η τουρκική αξιωματική αντιπολίτευση έχει στραμμένη την προσοχή της στο Κυπριακό. Μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου είχε ισχυριστεί ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ επιχειρεί να «πωλήσει» εδάφη που πάρθηκαν με μεγάλες θυσίες και προσπάθειες από την κυβέρνηση του Μπουλέντ Έτζεβιτ και Νετζμεττίν Ερμπακάν.  

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή