Μάλτα: Παραδόθηκαν και συνελήφθησαν οι αεροπειρατές – Ελεύθεροι οι επιβάτες

Μάλτα: Παραδόθηκαν και συνελήφθησαν οι αεροπειρατές – Ελεύθεροι οι επιβάτες

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παραδόθηκαν στις αρχές οι άνδρες που πραγματοποίησαν αεροπειρατεία σε ένα Airbus A320, που εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη και το οποίο οδήγησαν στη Μάλτα, αφού απελευθέρωσαν όλους τους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος, έγινε γνωστό από τον πρωθυπουργό της χώρας, Τζόζεφ Μούσκατ.

«Οι αεροπειρατές παραδόθηκαν, υποβλήθηκαν σε σωματικό έλεγχο και τέθηκαν υπό κράτηση» έγραψε ο Μούσκατ στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

Oι δύο άνδρες φαίνεται πως είναι υποστηρικτές του πρώην ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι και ζητούν πολιτικό άσυλο στη Μάλτα, είπε λίγο νωρίτερα ένας υπουργός της κυβέρνησης της Λιβύης.

Το χρονικό της αεροπειρατίας

Το αεροσκάφος εκτελούσε εσωτερικό δρομολόγιο στη Λιβύη από την πόλη Σέμπχα προς την Τρίπολη.

Σε επαφή που είχε με τον πύργο ελέγχου πριν χαθεί η επικοινωνία ο πιλότος ανέφερε ότι προσπάθησε να προσγειώσει το αεροπλάνο στην Τρίπολη ωστόσο, οι αεροπειρατές δεν το επέτρεψαν. Μάλιστα το αεροπλάνο κατευθύνθηκε αρχικά προς τη Μάλτα, στη συνέχεια έκανε αναστροφή προς τη Λιβύη και μετά πάλι προς τη Μάλτα.

Οι αεροπειρατλες φερόταν να κρατούν χειροβομβίδα ενώ απειλούσαν να ανατινάξουν το αεροπλάνο. Δήλωσαν επίσης υποστηρικτές του πρώην ηγέτη της Λιβύης Μουμάρ Καντάφι, ο οποίος είχε σκοτωθεί το 2011 στη διάρκεια εξέγερσης, και φέρεται να εμφανίστηκαν διατεθειμένοι να αφήσουν ελεύθερους τους επιβάτες, όχι όμως και τα μέλη του πληρώματος, αν ικανοποιούνταν τα αιτήματά τους. Περιμετρικά του αεροπλάνου αναπτύχθηκαν στρατιώτες ενώ οι μηχανές του δούλευαν ακόμη και 45 λεπτά μετά την προσγείωσή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή