Ρωσικό υπ. Εξωτερικών: Βομβαρδίστηκε η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό

Ρωσικό υπ. Εξωτερικών: Βομβαρδίστηκε η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό βομβαρδίστηκε το απόγευμα της Τετάρτης, όπως επιβεβαίωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας. 

Πιο συγκεκριμένα, το ρωσικό υπουργείο ανέφερε ότι δύο οβίδες χτύπησαν το κτηριακό συγκρότημα της πρεσβείας, που βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, ενώ δύο ακόμη έπεσαν κοντά στο ίδιο το κτήριο της πρεσβεία. Δεν υπήρξαν τραυματίες από την έκρηξη.

«Σύμφωνα με αναφορές, οι οβίδες ρίφθηκαν από τη συνοικία Τζομπάρ της Δαμασκού, η οποία βρίσκεται υπό τον έλεγχο των τρομοκρατικών ομάδων Τζαμπχάτ Φατέχ αλ – Σαμ και Φαϊλάκ αρ – Ραχμάν», διευκρίνισε η Μόσχα, προσθέτοντας ότι η επίθεση κατά του κτηρίου της ρωσικής πρεσβείας στη συριακή πρωτεύουσα είναι «αποτέλεσμα των πράξεων εκείνων, που όπως οι ΗΠΑ και κάποιοι από τους συμμάχους της, προκαλούν τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία στη Συρία και ''φλερτάρουν '' με τους εξτρεμιστές όλων των ειδών». 

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τόνισε ότι η Ρωσία θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επιστρέψει η Συρία στην ειρήνη και την ασφάλεια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή