Εφικτή θεωρεί την ειρήνη Ισραήλ – Παλαιστίνης ο Μαχμούντ Αμπάς

Εφικτή θεωρεί την ειρήνη Ισραήλ – Παλαιστίνης ο Μαχμούντ Αμπάς

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της παλαιστινιακής αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, σχολιάζοντας την ομιλία που παραχώρησε νωρίτερα σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Ουάσιγκτον, δήλωσε πεπεισμένος ότι η ειρήνη με το Ισραήλ είναι εφικτή, σημειώνοντας όμως πως συνεχίζει να απαιτεί το Ισραήλ να σταματήσει την εποικιστική δραστηριότητα πριν την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων που κατέρρευσαν το 2014.

Ο Κέρι στην τελευταία ομιλία του για το Μεσανατολικό ως υπουργος Εξωτερικών των ΗΠΑ, αναφέρθηκε στις παραμέτρους που θεωρεί απαραίτητες για τη διευθέτηση της ισραηλινοπαλαιστινιακής σύγκρουσης.

Ο Σάεμπ Ερεκάτ, ο Γενικός Γραμματέας της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), ανέγνωσε ανακοίνωση του Αμπάς, τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Παλαιστίνης «επανέλαβε την πλήρη δέσμευση του σε μια δίκαιη ειρήνη ως μια στρατηγική επιλογή».

Πρόσθεσε πως αποτελεί θέση του Αμπάς ότι «την στιγμή που η ισραηλινή κυβέρνηση συμφωνήσει στην παύση όλων των εποικιστικών δραστηριοτήτων, μεταξύ αυτών και στην Ανατολική Ιερουσαλήμ και συμφωνήσει στην εφαρμογή των συμφωνιών που έχουν υπογραφεί, η ηγεσία της Παλαιστινιακής Αρχής είναι έτοιμη για την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το μόνιμο καθεστώς στην βάση του διεθνούς δικαίου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή