Επιχείρηση Βρετανίας κατά δουλείας

Επιχείρηση Βρετανίας κατά δουλείας

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιδρομές σε τουλάχιστον 300 στούντιο μανικιούρ – πεντικιούρ έχει πραγματοποιήσει η βρετανική αστυνομία, συλλαμβάνοντας 97 ανθρώπους, κυρίως βιετναμέζικης υπηκοότητας, στο πλαίσιο προσπάθειας καταπολέμησης των φαινομένων εκμετάλλευσης των μεταναστών και της σύγχρονης δουλείας, ανακοίνωσε την Τετάρτη το Home Office, το υπουργείο Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι έφοδοι έγιναν στο πλαίσιο της «Επιχείρησης Μεγέθυνσης», μίας κρατικής επιχείρησης διάρκειας μίας εβδομάδας, η οποία ολοκληρώθηκε νωρίτερα τον Δεκέμβριο, στόχος της οποίας ήταν η εξάρθρωση δικτύων παράνομης εργασίας μέσω της στοχοποίησης βιομηχανιών «υψηλού κινδύνου».

«Η συγκεκριμένη επιχείρηση στέλνει ένα ηχηρό μήνυμα στους εργοδότες που αδίστακτα επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν ευάλωτους ανθρώπους και εσκεμμένα καταπατούν τη σχετική μεταναστευτική νομοθεσία», δήλωσε ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Ρόμπερτ Γκούντουιλ, προσθέτοντας ότι «η σύγχρονη δουλεία είναι ένα βάρβαρο έγκλημα που καταστρέφει τις ζωές των πιο ευάλωτων μελών της κοινωνίας μας».

Περισσότεροι από δέκα άνθρωποι βρέθηκαν να βρίσκονται κοντά στην κατάσταση της σύγχρονης δουλείας, ανέφερε η ανακοίνωση του υπουργείου, ενώ 68 επιχειρήσεις είναι πιθανόν να υποστούν οικονομικές κυρώσεις ύψους 20.000 λιρών για κάθε παράνομο εργαζόμενο που εκμεταλλεύονται. Η πλειονότητα των συλληφθέντων ήταν Βιετναμέζοι υπήκοοι, ωστόσο έγιναν επίσης συλλήψεις ανθρώπων από τη Μογγολία, την Κίνα, τη Νιγηρία, την Γκάνα, το Πακιστάν και την Ινδία.

Η συγκεκριμένη επιχείρηση είναι ενδεικτική της σκληρής στάσης που κρατάει η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι απέναντι στο φαινόμενο της σύγχρονης δουλείας, η καταπολέμηση της οποίας αποτελεί έναν από τους πρωταρχικούς σκοπούς της διακυβέρνησής της.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή