Κρεμαστή γέφυρα στα 565 μ. στην Κίνα

Κρεμαστή γέφυρα στα 565 μ. στην Κίνα

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΙΝΑ. Μια γέφυρα που κρέμεται σε ύψος 565 μ. πάνω από χαράδρα στη Νοτιοδυτική Κίνα άνοιξε χθες για τα αυτοκίνητα, ενώ τα κρατικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για την υψηλότερη γέφυρα του κόσμου.

Πρόκειται για την Μπεϊπανγιάνγκ, η οποία έχει μήκος 1,34 χλμ., συνδέει την κομητεία Σουιτσένγκ με την Γκιζού και στοίχισε περίπου 140 εκατομμύρια δολάρια. Οι τέσσερις λωρίδες της χρειάστηκαν τρία χρόνια για να κατασκευαστούν και αναμένεται να μειώσουν τη διαδρομή ανάμεσα στη Σουανουέι και τη Σουιτσένγκ από τέσσερις σε μία ώρα.

H oλοκλήρωση του φιλόδοξου έργου σημαίνει ότι πλέον οκτώ από τις δέκα πιο ψηλές γέφυρες βρίσκονται αυτήν τη στιγμή στην Κίνα και μάλιστα σε απομακρυσμένες ορεινές επαρχίες.

Οι δύο που δεν βρίσκονται στην Κίνα βρίσκονται στην Παπούα Νέα Γουινέα και στο Μεξικό. Η κατασκευή της γέφυρας Μπεϊπανγιάνγκ κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ στον ποταμό Σιντού, που βρίσκεται στην επαρχία Χουμπέι στα κεντρικά της Κίνας. Κινεζικά κρατικά ΜΜΕ ανέφεραν ότι η κατασκευή του έργου αποτέλεσε ιδιαίτερη πρόκληση για τους μηχανικούς τόσο στο σκέλος του σχεδιασμού όσο και της υλοποίησης, επειδή στην περιοχή πνέουν συχνά ισχυροί άνεμοι.

Οι εργολάβοι ξεπέρασαν το πρόβλημα συναρμολογώντας τα κομμάτια της γέφυρας επιτόπου, παρέχοντας υψηλό βαθμό ακρίβειας στην κατασκευή της.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή