Σημαντικές συζητήσεις στην Άγκυρα για το Κυπριακό

Σημαντικές συζητήσεις στην Άγκυρα για το Κυπριακό

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες πριν την κρίσιμη Διάσκεψη της Γενεύης, στην Άγκυρα λαμβάνουν χώρα σημαντικές επαφές και συναντήσεις που έχουν στο επίκεντρο τους το Κυπριακό.

Ο «Πρωθυπουργός», Χιουσεγίν Όζγκιουργκιουν μεταβαίνει εσπευσμένα στην τουρκική πρωτεύουσα για να συζητήσει με την τουρκική πλευρά το μέλλον του Κυπριακού και της τουρκοκυπριακής οικονομίας. Την σχετική ανακοίνωση την πραγματοποίησε ο ίδιος στο τουρκοκυπριακό ειδησεογραφικό κανάλι Kıbrıs Tv.

Σύμφωνα με την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα haberkıbrıs, μιλώντας στο τ/κ κανάλι, ο κ. Όζγκιουργκιουν αναφέρθηκε στο επικείμενο ταξίδι του στην Άγκυρα και έστειλε σημαντικά μηνύματα για το Κυπριακά.

Ο «Πρωθυπουργός» αναφέρθηκε στο μέλλον της Μόρφου και των παραλίων των Κατεχομένων. Ο ίδιος αναφέρει ότι η «κυβέρνηση», ο Μουσταφά Ακιντζί και ο Πρόεδρος της Τουρκίας έχουν ξεκάθαρη άποψη για αυτό το ζήτημα. Η τ/κ πλευρά δεν πρόκειται να παραιτηθεί από την Μόρφου και από την ζώνη των παραλίων.

Ο κ. Όζγκιουργκιουν αναφέρεται και στην δεύτερη κόκκινη γραμμή της τ/κ πλευράς στο Κυπριακό. Για μια ακόμη φορά αναφέρεται στην σημασία των εγγυήσεων για την τουρκική πλευρά.

Στην Άγκυρα, ο κ. Όζγκιουργκιουν θα συναντήσει υψηλόβαθμα στελέχη της τουρκικής κυβέρνησης. Επίσης, θα έχει ξεχωριστή συνάντηση με τον Πρόεδρο της Τουρκίας.

Οι πληροφορίες της «Κ» αναφέρουν ότι εν όψει της επίσκεψης του κ. Όζγκιουργκιουν και της Διάσκεψης της Γενεύης, στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών και στις αρμόδιες υπηρεσίες της τουρκικής πλευράς για το Κυπριακό διεξάγονται με εντατικούς ρυθμούς προετοιμασίες και συζητήσεις. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή