Δεκαέξι συλλήψεις για τη ληστεία εις βάρος της Καρντάσιαν

Δεκαέξι συλλήψεις για τη ληστεία εις βάρος της Καρντάσιαν

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η γαλλική αστυνομία προχώρησε σε δεκαέξι συλλήψεις αναφορικά με την υπόθεση κλοπής τιμαλφών της Κιμ Καρντάσιαν, δημοφιλούς αστεριού της τηλεόρασης «ρεάλιτι», που έλαβε χώρα τον περασμένο Οκτώβριο στο Παρίσι.

Οι ύποπτοι ήταν γνωστοί από καιρό στην αστυνομία και τελικά συνελήφθησαν έπειτα από ενορχηστρωμένες επιχειρήσεις σε ολόκληρη τη γαλλική επικράτεια, από τη Νορμανδία μέχρι τη Γαλλική Ριβιέρα.

Η αστυνομία αναγνώρισε δύο από τους υπόπτους από τα δακτυλικά αποτυπώματα που ανιχνεύθηκαν στο πολυτελές διαμέρισμα της Καρντάσιαν, από όπου κλάπηκαν κοσμήματα και άλλα τιμαλφή αξίας εννέα εκατομμυρίων ευρώ. Αμέσως μετά τον εντοπισμό των δακτυλικών αποτυπωμάτων οι δύο άνδρες και οι συνεργοί τους τέθηκαν υπό παρακολούθηση. Αν και δεν έχουν ανακοινωθεί περαιτέρω στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα των συλληφθέντων, έγινε γνωστό ότι ο μεγαλύτερος από αυτούς είναι περίπου εβδομήντα ετών. Επίσης η αστυνομία είπε ότι οι ύποπτοι ανακρίνονται επί 96 ώρες. Οπως έγινε γνωστό, όταν οι ένοπλοι μασκοφόροι, ντυμένοι σαν αστυνομικοί, εισέβαλαν τη νύχτα της 2ας προς 3η Οκτωβρίου στο πολυτελές διαμέρισμα της Κιμ Καρντάσιαν στόχευσαν εναντίον της με πυροβόλο όπλο, την έδεσαν και την έκλεισαν στο λουτρό.

Το πολυτελές διαμέρισμα όπου έλαβε χώρα η ληστεία βρίσκεται στο αριστοκρατικό 8ο διαμέρισμα του Παρισιού. Εκείνο το βράδυ η Καρντάσιαν ήταν μόνη της καθώς ο Γερμανός σωματοφύλακάς της, Πασκάλ Ντουβιέ, είχε βγει έξω συνοδεύοντας τις αδελφές της.

Σημαντικά είναι τα ίχνη που άφησαν πίσω τους οι ένοπλοι, καθώς οι κάμερες ασφαλείας κατέγραψαν τους πέντε ενόπλους να καταφθάνουν στο διαμέρισμα γύρω στις 2.30 τα ξημερώματα. Αφού απείλησαν τον θυρωρό με ένα μαχαίρι, τον εξανάγκασαν να τους οδηγήσει στο διαμέρισμα της Καρντάσιαν.

Τριάντα έξι λεπτά αργότερα, το κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης καταγράφει τους άνδρες να εγκαταλείπουν, με την ησυχία τους, τον χώρο σε τρεις ξεχωριστές ομάδες. Οι δύο φεύγουν περπατώντας, ενώ οι τρεις ανεβαίνουν σε ποδήλατα. Ο ένας ποδηλάτης έχει κρεμασμένο από το τιμόνι του ποδηλάτου ένα σακούλι που περιείχε τα κλεμμένα κοσμήματα αλλά και τα κινητά τηλέφωνα των θυμάτων της κλοπής.

Την επόμενη ημέρα ένας διαβάτης ανακάλυψε στον δρόμο έναν σταυρό φτιαγμένο από λευκόχρυσο και διακοσμημένο με ογκώδη διαμάντια, ο οποίος κοστολογήθηκε στις τριάντα χιλιάδες ευρώ και ο οποίος πρέπει να έπεσε από τους ληστές στην προσπάθεια διαφυγής τους.

Μεταξύ των κοσμημάτων που εκλάπησαν από το σπίτι της Κιμ Καρντάσιαν ήταν και ένα μονόπετρο δακτυλίδι, αξίας τεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, που είχε χαρίσει στην Καρντάσιαν ο σύζυγός της, ο ράπερ Κάνιε Γουέστ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή