Τραμπ για κυβερνοεπιθέσεις: «Θεωρώ ότι ευθύνεται η Ρωσία»

Τραμπ για κυβερνοεπιθέσεις: «Θεωρώ ότι ευθύνεται η Ρωσία»

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την πρώτη επίσημη συνέντευξη Τύπου, ύστερα από την εκλογή του στις 8 Νοεμβρίου στο αξίωμα του προέδρου των ΗΠΑ έδωσε από τον Trump Tower στη Νέα Υόρκη, ο Ντόναλντ Τραμπ.

«Είναι ωραία να είμαι μαζί σας», είπε ο Τραμπ, στην αρχή της ομιλίας του, σημειώνοντας ότι στο παρελθόν πραγματοποιούσε συνεντεύξεις Τύπου καθημερινά. «Σταματήσαμε να τις δίνουμε διότι βλέπαμε πολλές ανακριβείς ειδήσεις», εξήγησε ο ίδιος.

Ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε έντονα τις διαρροές εγγράφων στον αμερικανικό Τύπο και σε ηλεκτρονικά μέσα παγκόσμιας εμβέλειας, που θέλουν τον ίδιο να διατηρεί στενές σχέσεις με τη Μόσχα, ενώ ευχαρίστησε όσα μέσα ενημέρωσης δεν αναπάραξαν τις εν λόγω πληροφορίες.

«Θεωρώ ότι είναι ντροπή να κυκλοφορούν αυτές οι πληροφορίες… είναι ψευδείς ειδήσεις. Κατασκευασμένα πράγματα, δε συνέβη. Πρόκειται για μία ομάδα αντιπάλων μας που ενώθηκε, άρρωστοι άνθρωποι, που ένωσαν αυτές τις ανοησίες», είπε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Ο Τραμπ υποστήριξε ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα πίσω από τις διαρροές να βρίσκονται οι υπηρεσίες πληροφοριών και υπογράμμισε ότι εάν όντως προχώρησαν σε αυτή την κίνηση, πρόκειται για σπίλωση της παράδοσής τους.

Ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος υπήρξε ιδιαίτερα επικριτικός προς τους δημοσιογράφους του CNN, αφού αρνήθηκε να παραχωρήσει στον ανταποκριτή τους ερώτηση, σχολιάζοντας «είστε ψευδείς ειδήσεις» και παρακάλεσε τον Τζιμ Ακόστα «να μην είναι αγενής».

Αναδίπλωση φαινομενικά, ωστόσο πραγματοποίησε στο θέμα των κυβερνοεπιθέσεων κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών, για τις οποίες η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα διεξήγαγε έρευνα και εξέδωσε επίσημη αναφορά.

«Σε ό,τι αφορά το χακάρισμα, θεωρώ ότι ήταν η Ρωσία, αλλά πιστεύω, επίσης ότι δεχόμαστε κυβερνοεπιθέσεις από άλλα κράτη και άλλα άτομα», τόνισε ο Τραμπ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή