Κίνηση «ανυπακοής» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά του διατάγματος Τραμπ για τη μετανάστευση

Κίνηση «ανυπακοής» στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ κατά του διατάγματος Τραμπ για τη μετανάστευση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίνηση «ανυπακοής» ετοιμάζουν οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ στο εσωτερικό της υπηρεσίας και στις πρεσβείες της Ουάσιγκτον ανά τον κόσμο, καθώς σχεδιάζουν να συγκεντρώσουν υπογραφές μέσω του υπηρεσιακού δικτύου επικοινωνίας ενάντια στην εκτελεστική εντολή που υπέγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα των μουσουλμάνων επτά εθνικοτήτων – μία απόφαση την οποία περιέγραψε ως μέρος της στρατηγικής του για την καταπολέμηση του ριζοσπαστικού ισλαμισμού.

Αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε ότι έχουν ήδη συγκεντρωθεί περισσότερες από 100 υπογραφές αξιωματούχων από αξιωματούχους μεσαίας και ανώτερης βαθμίδας τόσο στην Ουάσιγκτον όσο και σε διπλωματικές αποστολές του εξωτερικού. Το κείμενο, το οποίο θα κυκλοφορήσει σε μορφή υπηρεσιακού τηλεγραφήματος βρίσκεται ακόμη σε μορφή προσχεδίου και αναμένεται να λάβει την τελική του μορφή και να κατατεθεί μέσα στις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με την Wall Street Journal στο έγγραφο σημειώνεται ότι «η απαγόρευση δεν επιτυγχάνει τους στόχους της και πιθανότατα θα είναι αντιπαραγωγική» στη μάχη κατά της τρομοκρατίας, ενώ αντίθετα θα προκαλέσει απευθείας σχέσεις πικρίας με αυτές τις επτά χώρες, όπως και με τον μουσουλμανικό κόσμο. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή