Μετά το «America First», οι Ευρωπαίοι διαγκωνίζονται για τη 2η θέση – δείτε τα χιουμοριστικά βίντεο

Μετά το «America First», οι Ευρωπαίοι διαγκωνίζονται για τη 2η θέση – δείτε τα χιουμοριστικά βίντεο

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή την υπόσχεση που έδωσε ο προέδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, στον αμερικανικό λαό να έχει «πρώτη την Αμερική» στις προτεραιότητές του, μέσα ενημέρωσης από πολλές ευρωπαϊκές χώρες «απάντησαν» με χιουμοριστικές καμπάνιες προκειμένου να εξασφαλίσουν ότι η χώρα τους θα κατακτήσει την πολυπόθητη δεύτερη θέση στην ατζέντα των προτεραιοτήτων του νέου προέδρου.

Κάθε χώρα προσπαθεί με επιχειρήματα που εκθέτει μέσω της δημιουργίας ενός σχετικού βίντεο, να τέρψει τον Τραμπ έτσι ώστε να κερδίσει την προτίμησή του. Φυσικά κοινό χαρακτηριστικό κάθε καμπάνιας αποτελεί η σατυρική διάθεση απέναντι σε πλήθος εξαγγελιών του νέου προέδρου των ΗΠΑ, με το μεταναστευτικό ζήτημα και το τείχος στο Μεξικό να ξεχωρίζουν.

Πρώτη στο χορό μπήκε η Ολλανδία, με ένα βίντεο στο οποίο παρουσιάζει και επεξηγεί τα επιχειρήματα της χώρας ένας ηθοποιός που υποδύεται χαρακτηριστικά τον Τραμπ. Οι Ολλανδοί, μεταξύ άλλων προβάλλουν ως επίτευγμα την δημιουργία του φράγματος Άφσλεϊτνταϊκ, το οποίο όπως υποστηρίζουν προστατεύει τη χώρα από τα νερά του Μεξικού, ενώ ξεχωριστή μνεία γίνεται και στην προσφορά του Ατλαντικού ωκεανού που λειτουργεί ως ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό τείχος απέναντι στους μετανάστες από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Σειρά παίρνει η Γερμανία, η οποία επέλεξε να εστιάσει στην προβολή της ιστορίας της, τονίζοντας ότι κατά τη διάρκεια του 20ου αιώνα διεξήγαγε με μεγάλη επιτυχία δύο Παγκοσμίους Πολέμους, ενώ παράλληλα έχει αξιοσημείωτη εμπειρία στο κτίσιμο διαχωριστικών τειχών.

Οι Ελβετοί με τη σειρά τους εστιάζουν στα μαγευτικά τοπία της χώρας τους, προβάλλοντας τις ξακουστές οροσειρές τους, σε αντίθεση με την «επίπεδη» Ολλανδία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, ενώ στέκονται ιδιαίτερα στο ότι ταυτίζονται με την αρνητική στάση του Τραμπ απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση μιας και ποτέ δεν υπήρξαν μέλη της.

Η Πορτογαλία αναφέρει ότι έδιωξε τους Άραβες από τα εδάφη της, ενώ αυτή τη στιγμή είναι  Πρωταθλήτρια Ευρώπης στο «αληθινό», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά, ποδόσφαιρο.

Το Λουξεμβούργο υποστηρίζει ότι έχει στην διάθεσή του πάρα πολλά χρήματα, τα οποία είναι αφορολόγητα και αδήλωτα.

Αντίστοιχες… προωθητικές καμπάνιες σε ανάλογο ύφος έχουν πραγματοποιήσει η Δανία, το Βέλγιο και η Λιθουνία.

Ποια στοιχεία της άραγε θα μπορούσε να προτάξει η Ελλάδα σε ένα αντίστοιχο διαφημιστικό βίντεο και πόσες πιθανότητες θα είχε για να κατακτήσει την δεύτερη θέση στις προτεραιότητες του Ντόναλντ Τραμπ;

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή