ΗΠΑ: Ο Πενς συζητούσε ζητήματα εθνικής ασφαλείας μέσω του προσωπικού του mail

ΗΠΑ: Ο Πενς συζητούσε ζητήματα εθνικής ασφαλείας μέσω του προσωπικού του mail

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Μάικ Πενς χρησιμοποιούσε τον προσωπικό του λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την άσκηση των επίσημων καθηκόντων του όταν ήταν κυβερνήτης της Πολιτείας της Ιντιάνας, έγραψε χθες Πέμπτη η εφημερίδα Indianapolis Star.

Μάλιστα, σε ορισμένες περιπτώσεις συζητούσε λεπτά θέματα και ζητήματα εθνικής ασφαλείας, και ο λογαριασμός του παραβιάστηκε από κυβερνοπειρατές το περασμένο καλοκαίρι.

Μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που παραδόθηκαν στη Σταρ κατόπιν αιτήματός της προς τις αρχές δείχνουν πως ο Πενς επικοινωνούσε μέσω του λογαριασμού του στην AOL με συνεργάτες του για διάφορα θέματα, από τις ασφαλείς θύρες στην κατοικία του κυβερνήτη ως την αντίδραση της Πολιτείας σε τρομοκρατικές ενέργειες διεθνώς, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο νόμος στην Ιντιάνα πάντως δεν απαγορεύει στους δημόσιους λειτουργούς της Πολιτείας να χρησιμοποιούν τους προσωπικούς τους λογαριασμούς ηλεκτρονικού ταχυδρομείου κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, προστίθεται στο δημοσίευμα της Σταρ.

(Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή