Ολάντ: Υπαρκτή η απειλή της ακροδεξιάς στη Γαλλία

Ολάντ: Υπαρκτή η απειλή της ακροδεξιάς στη Γαλλία

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Ύψιστο καθήκον» του, χαρακτήρισε ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, να διασφαλίσει ότι η Γαλλία δεν θα εκλέξει ποτέ την επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, στο προεδρικό αξίωμα, σε κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδες ευρωπαϊκών χωρών.

«Η απειλή υπάρχει. Η ακροδεξιά δεν είχε ποτέ τόσο υψηλά ποσοστά τα τελευταία 30 χρόνια. Αλλά η Γαλλία δεν θα υποχωρήσει. Γιατί οι Γάλλοι έχουν επίγνωση ότι η ψήφος στις 23 Απριλίου και στις 7 Μαϊου θα καθορίσει όχι μόνο το μέλλον της χώρας μας αλλά και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος», είπε ο Ολάντ.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της Γαλλίας, δήλωσε επίσης, ότι είναι αναπόφευκτο χώρες της Ε.Ε. να προοδεύουν με διαφορετικές ταχύτητες και πρόσθεσε πως δεν έχει κάποιο λόγο να αμφισβητήσει τον ρόλο του Τουσκ, στην προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Παράλληλα, τόνισε ότι η ευφορία στις χρηματαγορές, μετά την εκλογική νίκη του Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ, είναι εντελώς πρώιμη.

Ο πρώτος γύρος των προεδρικών εκλογών θα διεξαχθεί στις 23 Απριλίου και ο δεύτερος στις 7 Μαΐου, με τις περισσότερες δημοσκοπήσεις να καταδεικνύουν ότι η Λεπέν θα κερδίσει μεν τον πρώτο γύρο αλλά θα χάσει «με όλους τους δυνατούς τρόπους» στον δεύτερο.

Η συνέντευξη Ολάντ δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες «Le Monde», «La Stampa», «The Guardian», «La Vanguardia», «Suddeutsche Zeitung» και «Gazeta Wyborcza».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή