ΚΟΣΜΟΣ

Ν. Κορέα: Τι δείχνει η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της Samsung

n-korea-ti-deichnei-i-eisaggeliki-ereyna-gia-tin-ypothesi-tis-samsung-2178480

Το γραφείο του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ, που διερευνά το σκάνδαλο διαφθοράς, γνωστοποίησε ότι το εθνικό συνταξιοδοτικό ταμείο ψήφισε υπέρ της ενοποίησης εταιριών του ομίλου της Samsung, παρά το γεγονός ότι ανέμενε οικονομικές απώλειες 120 εκατομμυρίων δολαρίων.

Από το ίδιο γραφείο έγινε γνωστό ότι ο πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου της Samsung, Τζέι Λι προέβη σε δωροδοκίες προκειμένου να ευνοηθεί και να ενισχύσει τον ελέγχό του, στον αναφερόμενο επιχειρηματικό όμιλο.

Ο εισαγγελέας τόνισε επίσης, ότι η πρόεδρος Παρκ συνέργησε με τη φίλη της, Τσόι προκειμένου να δωροδοκηθεί από τον πρόεδρο της Samsung.

Από την πλευρά του, ο επιχειρηματικός όμιλος της Samsung που έχει ηγετικό ρόλο μεταξύ των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στη Νότια Κορέα, μέσω ανακοίνωσης επανέλαβε σήμερα ότι δε δωροδόκησε κανέναν, ούτε ζήτησε παράνομες χάρες.

Η ανακοίνωση αυτή, ακολούθησε την ανακοίνωση του γραφείου του ειδικού εισαγγελέα στη Σεούλ, που διερευνά το σκάνδαλο διαφθοράς και σύμφωνα με τον οποίο, ο πρόεδρος της ομίλου της Samsung πλήρωσε χρήματα προκειμένου να έχει την εύνοια της προέδρου Παρκ Γκουν-χιέ.

«Η δικαστική διαδικασία στο μέλλον θ' αποδείξει την αλήθεια», ανέφερε χαρακτηριστικά η Samsung.

Παράλληλα, ο δικηγόρος της προέδρου της Νότιας Κορέας, Παρκ Γκουν-χιέ δήλωσε σήμερα ότι η κατηγορία της δωροδοκίας σε βάρος της προέδρου, «είναι παράδοξα μυθιστορηματική» και μακριά από την αλήθεια.

Ο Γιου Γέονγκ-χα, δικηγόρος της προέδρου Παρκ, τόνισε σε ανακοίνωσή του, ότι η Παρκ δε ζήτησε την οποιαδήποτε οικονομική υποστήριξη της Samsung, αλλά ούτε κι έλαβε παράνομες χάρες από τον αναφερόμενο τεχνολογικό γίγαντα.