ΚΟΣΜΟΣ

Η Google γιορτάζει την 37η επέτειο του Εθνικού Πάρκου Κομόντο

komodo1

Με ένα διαδραστικό κουίζ αποφάσισε να τιμήσει η Google την 37η επέτειο από τη δημιουργία του Εθνικού Πάρκου Κομόντο. Το σημερινό doodle είναι αφιερωμένο στο ιστορικό πάρκο και στον κύριο κάτοικό του: τον δράκο του Κομόντο.

i-google-giortazei-tin-37i-epeteio-toy-ethnikoy-parkoy-komonto0

Το Εθνικό Πάρκο Κομόντο βρίσκεται στο κέντρο του αρχιπελάγους της Ινδονησίας, σε ένα από τα τρία μεγαλύτερα νησιά του συμπλέγματος. Το τοπίο είναι κατά βάση ηφαιστειακό, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μεγάλη ποικιλία, από συνθήκες ξηρής σαβάνας έως πλούσια δάση και καταγάλανα νερά.

Παρότι το το Εθνικό Πάρκο δημιουργήθηκε για την προστασία των 5.700 δράκων του Κομόντο, έχει πλέον επεκταθεί και στη φιλοξενία άλλων ειδών. Εκτός από τον δράκο, μπορεί κανείς να δει το ελάφι Τιμόρ, το οποίο αποτελεί και τη βασική πηγή τροφής του δράκου, αλλά και 72 μοναδικά είδη πουλιών, καθώς και πληθώρα θαλασσινών κατοίκων, από ψάρια και θαλάσσιες χελώνες μέχρι δελφίνια και φάλαινες.

Μπορεί το πάρκο να παρουσιάζει μεγάλη ποικιλία ειδών, όμως ο δράκος του Κομόντο, η μεγαλύτερη σαύρα στον πλανήτη, συνεχίζει να είναι το νούμερο ένα στην προτίμηση των επισκεπτών.

Το Εθνικό Πάρκο Κομόντο έχει συμβάλλει σημαντικά στη διατήρηση της βιοποικιλότητας και στην προστασία πολλών ειδών, καθώς το μεγαλόσωμο ερπετό, όπως και άλλα είδη του πάρκου, απειλούνταν με εξαφάνιση.