Στη βρετανική Βουλή τα… ψηλά τακούνια

Στη βρετανική Βουλή τα… ψηλά τακούνια

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΛΟΝΔΙΝΟ. Βρετανοί βουλευτές εστίασαν χθες στα ψηλά τακούνια, συζητώντας κατά πόσον οι εργοδότες δικαιούνται να υποχρεώσουν τις γυναίκες να φορούν ψηλά τακούνια στο πλαίσιο επιχειρηματικού ενδυματολογικού κώδικα. Μέλη του Κοινοβουλίου της χώρας επιδόθηκαν σε σκληρή ανταλλαγή επιχειρημάτων, με αντικείμενο την απαγόρευση σε μια ντιρεκτίβα που υποχρεώνει τις γυναίκες υπαλλήλους να φορούν ψηλά τακούνια στον χώρο εργασίας.

Το ζήτημα προέκυψε όταν μια ρεσεψιονίστ εκλήθη να επιστρέψει σπίτι της χωρίς αμοιβή επειδή εμφανίστηκε στη δουλειά της με χαμηλά τακούνια. Μετά το επεισόδιο υπήρξε έντονη κατακραυγή και συγκεντρώθηκαν υπογραφές για να απαγορευθούν τέτοιου είδους ενδυματολογικά φιρμάνια. Τον Δεκέμβριο του 2015 η Νίκολα Θορπ ενημερώθηκε πως τα παπούτσια της είναι ακατάλληλα για τη θέση εργασίας της στην εταιρεία PwC στο Λονδίνο.

Η εταιρεία που την είχε προσλάβει, η Portico, είχε αυστηρές προδιαγραφές για την εμφάνιση των γυναικών υπαλλήλων: σκούρο καλσόν, τακούνια πέντε έως δέκα εκατοστά, ομοιόμορφα βαμμένα μαλλιά χωρίς διαφορετικό χρώμα ρίζες και ανανεωμένο μέικ απ. Εξοργισμένη η Θορπ, ξεκίνησε online συγκέντρωση υπογραφών, χαρακτηρίζοντας τις ντιρεκτίβες παρωχημένες και σεξιστικές. Η κίνησή της απέσπασε πάνω από 150.000 υπογραφές, καθιστώντας το ζήτημα κατάλληλο για συζήτηση στη βρετανική Βουλή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή