Επιχείρηση διάσωσης δύο αγνοουμένων στις Γαλλικές Αλπεις

Επιχείρηση διάσωσης δύο αγνοουμένων στις Γαλλικές Αλπεις

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Eνας νεκρός Ολλανδός σνοουμπόρντερ και δύο αγνοούμενοι Ολλανδοί σκιέρ είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός της χιονοστιβάδας που εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τρίτης κοντά σε χειμερινό θέρετρο των Γαλλικών Aλπεων, ανακοίνωσαν την Τετάρτη οι τοπικές αστυνομικές αρχές.

Το σώμα του Ολλανδού βρέθηκε μερικές ώρες μετά το χτύπημα της χιονοστιβάδας σε τοποθεσία εκτός της πίστας την οποία κατέβαινε κοντά στο χειμερινό γαλλικό θέρετρο Valfrejus, σε πολύ κοντινή απόσταση με τα γαλλοϊταλικά σύνορα. Σύμφωνα με την Ανίκ Λάντο, εργαζόμενη στο δημαρχείο της πόλης Modane, η οποία βρίσκεται κοντά στο χειμερινό θέρετρο, ο σνοουμπόρντερ και οι δύο σκιέρ, και οι τρεις τους ηλικίας από 20 μέχρι 25 ετών, ήταν μέλη της ίδιας χιονοδρομικής ομάδας, ενώ οι έρευνες για τη διάσωση των δύο αγνοούμενων θα συνεχιστούν, κάτι το οποίο επιβεβαίωσε και η τοπική αστυνομία.

Η συγκεκριμένη χιονοστιβάδα ήρθε σχεδόν αμέσως μετά από παρόμοιο περιστατικό στις Γαλλικές Aλπεις, όταν χιονοστιβάδα χτύπησε το χειμερινό θέρετρο Tignes λίγο νωρίτερα την ίδια ακριβώς ημέρα, με τις ομάδες διάσωσης ωστόσο να επεμβαίνουν έγκαιρα και αποτελεσματικά αποτρέποντας τυχόν επιπλέον απώλειες.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή