Ευρωκοινοβούλιο: Κυρώσεις σε Πολωνό ευρωβουλευτή για σεξιστικά σχόλια

Ευρωκοινοβούλιο: Κυρώσεις σε Πολωνό ευρωβουλευτή για σεξιστικά σχόλια

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κυρώσεις στον ακροδεξιό Πολωνό ευρωβουλευτή Γιάνους Κόρβιν-Μίκε επέβαλε ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι για τις δηλώσεις του κατά της ισότητας των φύλων.

«Φυσικά οι γυναίκες πρέπει να κερδίζουν λιγότερα σε σχέση με τους άντρες, γιατί είναι πιο αδύναμες, είναι μικρότερες, είναι λιγότερο έξυπνες και πρέπει να κερδίζουν λιγότερα! Αυτό είναι όλο» είχε δηλώσει πριν 11 ημέρες ο Μίκε προκαλώντας θύελλα αντιδράσεων.

Στον Μίκε απαγορεύθηκε η εκπροσώπηση του Κοινοβουλίου για ένα έτος, ενώ παράλληλα χάνει την ημερήσια αποζημίωση για τριάντα ημέρες, και η κοινοβουλευτική του δραστηριότητα αναστέλλεται για δέκα ημέρες.

«Η σοβαρότητα της τιμωρίας είναι ανάλογη με τη σοβαρότητα της παράβασης. Όλες οι γυναίκες προσεβλήθησαν με μια επίθεση στην ισότητα των φύλων κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια της οποίας προέδρευε μια γυναίκα σε ένα θέμα που σχετιζόταν με τις γυναίκες» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Δεν θα ανεχθώ τέτοια συμπεριφορά, ιδίως όταν προέρχεται από κάποιον που αναμένεται να ασκεί τα καθήκοντά του ως εκπροσώπου των λαών της Ευρώπης, με τη δέουσα αξιοπρέπεια. Προσβάλλοντας όλες τις γυναίκες, ο ευρωβουλευτής επέδειξε περιφρόνηση για τις περισσότερες θεμελιώδεις αξίες μας» επισήμανε ο Ταγιάνι.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού Κοινονουλίου τοποθετήθηκε και μέσω twitter για την απόφαση, λέγοντας πως επέβαλλε «σοβαρή ποινή για την απαράδεκτη προσβολή κατά των γυναικών στην Ολομέλεια».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή