Οι μουσουλμάνοι θα ξεπεράσουν τους χριστιανούς

Οι μουσουλμάνοι θα ξεπεράσουν τους χριστιανούς

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Ο χριστιανισμός είναι αυτήν τη στιγμή η μεγαλύτερη θρησκεία του κόσμου, αλλά σύμφωνα με το ερευνητικό κέντρο Pew το Ισλάμ αυξάνεται με ταχύτερους ρυθμούς και το 2070 οι μουσουλμάνοι θα είναι περισσότεροι από τους χριστιανούς. Αν το Ισλάμ φέρνει στον νου χώρες όπως η Συρία, το Σουδάν και η Αραβική Χερσόνησος, το BBC News μάς θυμίζει ότι η μεγαλύτερη μουσουλμανική χώρα είναι στην πραγματικότητα η Ινδονησία.

Ωστόσο, μέχρι το 2050 το ρεκόρ αναμένεται να κατέχει η Ινδία με 311 εκατ. μουσουλμάνους και φυσικά πολύ περισσότερους ινδουιστές.

Παράλληλα, δεν θα είναι πλέον το κέντρο του χριστιανισμού η Ευρώπη το 2050, καθώς λιγότερος από τον μισό πληθυσμό Γαλλίας και Βρετανίας θα είναι χριστιανοί, ενώ το 10% των Ευρωπαίων συνολικά θα είναι μουσουλμάνοι έναντι 2% στις ΗΠΑ. Το 40% των χριστιανών του κόσμου θα ζουν στις χώρες της Αφρικής που βρίσκονται πάνω από την έρημο Σαχάρα. Οπως προκύπτει από τον πίνακα του Pew, το 2070 οι δύο θρησκείες θα βρίσκονται ακριβώς στα ίδια επίπεδα και θα εκπροσωπούν το 32,3% του συνολικού πληθυσμού η κάθε μία, ενώ το 2100 στο Ισλάμ θα έχει προσχωρήσει το 34,9% αφήνοντας πίσω τον χριστιανισμό στον οποίο θα πιστεύει το 33,8%.

To Pew προβλέπει ότι έως το 2050 οι μουσουλμάνοι θα έχουν αυξηθεί κατά 73%, ενώ οι χριστιανοί κατά 35% και οι ινδουιστές κατά 34%. Οι φρενήρεις ρυθμοί αύξησης των μουσουλμάνων συνδέονται φυσικά με τη γεννητικότητά τους, που ανέρχεται σε 3,1 παιδιά κατά μέσον όρο έναντι 2,3 των άλλων θρησκειών. Γι’ αυτό άλλωστε οι μουσουλμάνοι τείνουν κατά μέσον όρο να είναι επτά χρόνια νεότεροι σε σχέση με τους μη μουσουλμάνους. Τέλος, από την έρευνα φαίνεται ότι η γνώμη των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ για τους μουσουλμάνους γίνεται όλο και πιο αρνητική σε σύγκριση με το 2002, ένα χρόνο μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, ενώ το αντίθετο ισχύει για τους Δημοκρατικούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή