ΚΟΣΜΟΣ

Ουρουγουάη: Ελάχιστες οι ελπίδες για επιζώντες από το ναυάγιο φορτηγό πλοίο

oyroygoyai-elachistes-oi-elpides-gia-epizontes-apo-to-nayagio-fortigo-ploio-2183308

Το Ναυτικό της Ουρουγουάης είπε χθες ότι εξανεμίζονται οι ελπίδες να βρεθούν πλέον επιζώντες από τα υπόλοιπα 22 μέλη του πληρώματος που χάθηκαν δύο ημέρες αφότου ένα νοτιοκορεάτικο φορτηγό που μετέφερε μετάλλευμα βυθίστηκε στον Νότιο Ατλαντικό, ωστόσο οι έρευνες θα συνεχιστούν.

Προς το παρόν έχουν διασωθεί δύο Φιλιππινέζοι μέλη του πληρώματος που επέβαιναν σε σωσίβια σχεδία το Σάββατο, αλλά οι άλλες σωσίβιες σχεδίες και λέμβοι που έχουν βρεθεί στην περιοχή είναι άδειες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας Yonhap.

«'Οσο περνάνε οι ώρες, τόσο λιγότερες είναι οι πιθανότητες να τους βρούμε», είπε εκπρόσωπος του Ναυτικού της Ουρουγουάης Γκαστόν Χαουνσόλο στο πρακτορείο Reuters.

Σύμφωνα με τον ίδιο εκπρόσωπο, ένα βραζιλιάνικο αεροπλάνο είχε περάσει ανιχνευτικά πάνω από την περιοχή χθες το πρωί και ένα πολεμικό πλοίο της Αργεντινής θα συνεργαζόταν στην έρευνα. Το φορτηγό βυθίστηκε την Παρασκευή περίπου 3.700 χιλιόμετρα από τις ακτές της Ουρουγουάης, είπε ο Χαουνσόλο.

Από αυτούς που αγνοούνται, 8 είναι υπήκοοι της Νότιας Κορέας και 14 των Φιλιππινών.

Το τεράστιο φορτηγό πλοίο «Stellar Daisy» είναι ιδιοκτησία της νοτιοκορεάτικης εταιρείας Polaris Shipping, η οποία εδρεύει στο Μπούσαν. Μετέφερε σιδηρομετάλλευμα από τη Βραζιλία στην Κίνα όταν έστειλε στους ιδιοκτήτες σήμα κινδύνου την Παρασκευή, μετέδωσε το Yonhap.

Το τελευταίο μήνυμα που έλαβε η εταιρεία ήταν την Παρασκευή από μέλος του πληρώματος που είπε ότι το νερό είχε αρχίσει να εισρέει στο πλοίο από την αριστερή πλευρά και το πλοίο να γέρνει με γρήγορο ρυθμό, σύμφωνα με το πρακτορείο.