Γαλλία: Συνεργάτης της Λεπέν υπό έρευνα για αργομισθία

Γαλλία: Συνεργάτης της Λεπέν υπό έρευνα για αργομισθία

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα σχετικά με τη δραστηριότητα του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου στο νομαρχιακό συμβούλιο του Νορ-Πα-ντε-Καλέ, στη βόρεια Γαλλία, διέταξε ο εισαγγελέας, δήλωσε δικαστική πηγή την Τρίτη, έπειτα από δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται πως κορυφαίο στέλεχος του κόμματος της Μαρίν Λεπέν ήταν αργόμισθος.

Στο φύλλο της που κυκλοφορεί με ημερομηνία 5η Απριλίου, η σατιρική εφημερίδα Le Canard Enchaîné γράφει πως η έρευνα του εισαγγελέα της Λίλ επικεντρώνεται στον Νταβίντ Ρασλίν, τον διευθυντή της εκστρατείας της Λεπέν ενόψει των προεδρικών εκλογών.

Ο Ρασλίν, 29 χρονών, ανερχόμενο αστέρι στο αντιμεταναστευτικό, αντιευρωπαϊκό, ακροδεξιό κόμμα της Λεπέν, λάμβανε μισθό από το νομαρχιακό συμβούλιο του Νορ-Πα-ντε-Καλέ ενώ ταυτόχρονα ήταν εκλεγμένος σύμβουλος της νομαρχίας της Προβηγκίας, περίπου 1.000 χλμ. νοτιότερα, αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Ο ίδιος ο Νταβίντ Ρασλίν χαρακτήρισε την έρευνα ως «επίθεση με πολιτικούς σκοπούς».

Πρόκειται για μια έρευνα «η οποία στοχοθετεί άμεσα την υποψήφια και τον διευθυντή της εκστρατείας της», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Είναι ένα καλό πρόσχημα για να υποκλέπτονται νόμιμα οι συνομιλίες του διευθυντή της εκστρατείας μιας από τις ηγετικές μορφές της αντιπολίτευσης».

Η καταγγελία περί αργομισθίας ενός κορυφαίου στελέχους του Εθνικού Μετώπου προστίθεται σε μια σειρά παρόμοιων σκανδάλων που έχουν πλήξει υποψήφιους στις προεδρικές εκλογές, που θα διεξαχθούν σε δύο γύρους, την 23η Απριλίου και την 7η Μαΐου.

Το δημοσίευμα αυτό καταγράφηκε μόλις μερικές ώρες πριν από την πρώτη τηλεμαχία και των 11 υποψηφίων για την προεδρία της Γαλλίας, απόψε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή