Ενταση σε πορεία κατά του Μαδούρο

Ενταση σε πορεία κατά του Μαδούρο

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΚΑΡΑΚΑΣ. Κλείνοντας τους δρόμους με ασπίδες των ειδικών δυνάμεων και χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού, η αστυνομία της Βενεζουέλας προσπάθησε χθες να εμποδίσει διαδήλωση της αντιπολίτευσης κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο. Οι Αρχές έκλεισαν επίσης τους σταθμούς του μετρό και περικύκλωσαν την πλατεία Βενεζουέλα της πρωτεύουσας, όπου είχαν προγραμματίσει να συγκεντρωθούν οι αντίπαλοι του Μαδούρο. Σε ένα δρόμο μια γυναίκα γονάτισε κι άρχισε να τραγουδά τον εθνικό ύμνο, ενώ περίοικοι κοπανούσαν κατσαρόλες και τηγάνια από τα παρακείμενα κτίρια σε μια επίδειξη αντικυβερνητικής αγανάκτησης, η οποία έχει κορυφωθεί από την έλλειψη ειδών βασικής ανάγκης. «Θα τους ξεφορτωθούμε, αλλά πρέπει να αγωνιστούμε», είπε ο ηλεκτρολόγος Χοσέ Ζαπάτα, 57 χρόνων, ο οποίος παρήλασε με ένα ξύλο στο χέρι.

Οι υποστηρικτές του Μαδούρο διοργάνωσαν τη δική τους αντίπαλη πορεία, σε ένα βίαιο σενάριο το οποίο έχει επαναληφθεί πολλές φορές κατά τη διάρκεια των 18 ετών αριστερής κυριαρχίας στη λατινοαμερικανική χώρα. Φοβούμενοι συγκρούσεις, πολλοί κάτοικοι της πρωτεύουσας έμειναν στο σπίτι και επιχειρήσεις έκλεισαν. Διαδηλώσεις είχαν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας, πέρα από το Καράκας. Υπενθυμίζεται ότι το περασμένο Σάββατο το ανώτατο δικαστήριο της Βενεζουέλας, που θεωρείται φίλα προσκείμενο στον πρόεδρο της χώρας, ανακάλεσε την απόφασή του να αναλάβει την άσκηση των εξουσιών του Κοινοβουλίου, στο οποίο την πλειοψηφία διαθέτει η αντιπολίτευση, λίγες ώρες μετά τις μαζικές διαδηλώσεις που συντάραξαν τη χώρα.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή