Στην Πορεία Γυναικών το βραβείο PEN

Στην Πορεία Γυναικών το βραβείο PEN

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. Οι μεγάλες διαδηλώσεις γυναικών, που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον κόσμο μετά την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ, τιμήθηκαν στη φετινή εκδήλωση των λογοτεχνικών βραβείων PEN.

Η επιτροπή των βραβείων PEN America ανακοίνωσε χθες ότι οι «Πορείες Γυναικών» τιμήθηκαν με τα βραβεία PEN/Toni και James Goodale Ελευθερίας της Εκφρασης. Τα βραβεία επρόκειτο να παραλάβει χθες η επιχειρηματίας Μπομπ Μπλαντ, μία εκ των διοργανωτών των γιγαντιαίων διαδηλώσεων κατά του Τραμπ την ημέρα της ορκωμοσίας του στις 21 Ιανουαρίου.

«Η Πορεία Γυναικών ξεκίνησε σαν μία “δονκιχωτική” ιδέα, που μοιράσθηκαν μερικές φίλες μέσω Facebook. Χάρη στην Μπομπ Μπλαντ και στην ομάδα γυναικών, που επέλεξε να ενώσει τις δυνάμεις της δημιουργώντας μία ισχυρή συμμαχία, ικανή να κινητοποιήσει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο», είπε σε ανακοίνωσή της η Σούζαν Νοσέλ, εκτελεστική διευθύντρια του PEN America.

Η λογοτεχνική και ανθρωπιστική οργάνωση PEN επαίνεσε την Μπλαντ και τις συναδέλφους της στην ηγεσία των κινητοποιήσεων για την ικανότητά τους «να δημιουργήσουν ένα παγκόσμιο κίνημα, με στόχο την αντίσταση στις επιθέσεις εναντίον των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των γυναικών και άλλων ομάδων».

Ο σημερινός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ «διακρίθηκε» κατά τη διάρκεια της σταδιοδρομίας του ως τηλεοπτικού αστέρα για την περιφρόνηση με την οποία αντιμετώπισε τις γυναίκες, όπως τις συμμετέχουσες στις εκπομπές, αλλά και τις κατά καιρούς συζύγους του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή