Τουρκία: Η Άγκυρα προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στο Ιράκ, σύμφωνα με φιλοκυβερνητική εφημερίδα

Τουρκία: Η Άγκυρα προετοιμάζεται για χερσαία επίθεση στο Ιράκ, σύμφωνα με φιλοκυβερνητική εφημερίδα

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Τουρκία προετοιμάζει μια χερσαία επίθεση στο βόρειο Ιράκ εναντίον των βάσεων στα μετόπισθεν των Κούρδων αυτονομιστών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), αναφέρει σήμερα η τουρκική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Yeni Safak.

Η επιχείρηση αυτή, η οποία φέρει την ονομασία «Ασπίδα του Τίγρη», θα διαδεχθεί την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη», που άρχισε στις 24 Αυγούστου στη βόρεια Συρία εναντίον των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους και των κουρδικών πολιτοφυλακών της περιοχής, λαμβάνοντας επισήμως τέλος την περασμένη εβδομάδα.

Παρότι οι τουρκικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν άμεσα αυτές τις πληροφορίες, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει νωρίτερα αυτή την εβδομάδα πως η «Ασπίδα του Ευφράτη» θα έχει άλλα δύο στάδια στη Συρία και στο Ιράκ.

Η επιχείρηση «Ασπίδα του Τίγρη» ενδέχεται να αρχίσει τέλη Απριλίου ή αρχές Μαΐου, δηλαδή λίγο μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου, αναφέρει το δημοσίευμα της εφημερίδας, προσθέτοντας πως θα κινητοποιηθούν άρματα μάχης, πυροβολικό και τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, τα οποία είχαν χρησιμοποιηθεί για την προηγούμενη επιχείρηση στη Συρία.

Η εφημερίδα απαριθμεί εννέα στρατόπεδα του PKK στην περιφέρεια Σιντζάρ, η οποία εκτείνεται από την ιρακινή πόλη της Μοσούλης μέχρι τη Συρία, νοτίως των τουρκικών συνόρων, σημειώνοντας πως η επιχείρηση έχει κυρίως στόχο να αποκοπούν οι οδοί επικοινωνίας ανάμεσα στην περιφέρεια και την οροσειρά Καντίλ του βορείου Ιράκ, όπου φέρεται να βρίσκεται το επιτελείο του PKK.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή