Βενεζουέλα: Nεκρός 1 φοιτητής κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης

Βενεζουέλα: Nεκρός 1 φοιτητής κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας φοιτητής έπεσε νεκρός από τα πυρά της αστυνομίας κατά τη διάρκεια αντικυβερνητικής διαδήλωσης στην πόλη Καριθάλ, λίγο έξω από το Καράκας, το βράδυ της Πέμπτης. Ο 19χρονος Χαΐρο Ορτίθ πυροβολήθηκε από τις αστυνομικές δυνάμεις ενώ λάμβανε μέρος σε μία από τις πολλές διαδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη όλη την τελευταία εβδομάδα στη Βενεζουέλα, με αφορμή την απόφαση του ελεγχόμενου από την κυβέρνηση Ανωτάτου Δικαστηρίου να εξαλείψει όλες τις αρμοδιότητες και εξουσίες της Εθνοσυνέλευσης, του τελευταίου αναχώματος στην περαιτέρω διεύρυνση των εξουσιών του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Παρότι το Ανώτατο Δικαστήριο πήρε πίσω την απόφαση του, η τελευταία στάθηκε αφορμή για έναν νέο κύκλο διαδηλώσεων και συγκρούσεων με την αστυνομία σε όλη τη μαστιζόμενη οικονομικά χώρα, οι οποίες έχουν ως κύριο αίτημα τους τη διεξαγωγή νέων εκλογών. Ο 19χρονος φοιτητής φοιτούσε στο τοπικό πανεπιστήμιο, όπως αναφέρει το γραφείο του δημάρχου της πόλης, και είναι ο πρώτος νεκρός αυτού του νέου κύκλου έντονης λαϊκής διαμαρτυρίας απέναντι στις πολιτικές που ακολουθεί η κυβέρνηση. Οι αντίστοιχες διαδηλώσεις του 2014 είχαν αφήσει δεκάδες νεκρούς διαδηλωτές.

Το θάνατο του διαδηλωτή επιβεβαίωσαν οι αρχές της χώρας, υποσχόμενες ότι θα διεξάγουν έρευνα για το περιστατικό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή