Πούτιν: «Προβοκατόρικες» επίθεσεις με χημικά στη Συρία σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

Πούτιν: «Προβοκατόρικες» επίθεσεις με χημικά στη Συρία σχεδιάζουν οι ΗΠΑ

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ώρες πριν από την άφιξη του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον στη Μόσχα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανέφερε ότι έχει στην κατοχή του πληροφορίες πως οι Ηνωμένες Πολιτείες σχεδιάζουν νέα πυραυλικά χτυπήματα στη Συρία, τα οποία ενδέχεται να έρθουν μετά από προβοκατόρικες επιθέσεις με χημικά όπλα στη χώρα, οι οποίες θα χρεωθούν στο συριακό καθεστώς.

«Έχουμε πληροφορίες ότι μία παρόμοια πρόκληση ετοιμάζεται σε άλλες περιοχές της Συρίας, μεταξύ των οποίων και στα νότια περίχωρα της Δαμασκού, στις οποίες σχεδιάζουν να τοποθετήσουν και πάλι κάποια ουσία και να κατηγορήσουν τις συριακές αρχές για τη χρήση χημικών όπλων», δήλωσε συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος, καθώς στεκόταν δίπλα στον Ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος βρισκόταν στη Μόσχα για ομιλίες, χωρίς όμως να δώσει οποιαδήποτε απόδειξη για τους ισχυρισμούς του.

Λίγο νωρίτερα, ο Τίλερσον είχε εκφράσει ότι ελπίζει πως η Ρωσία θα παραδεχτεί ότι η συμμαχία της με τον Άσαντ ήταν ένα λάθος, με τον Πούτιν να απαντά πως η Μόσχα θα ανεχτεί την κριτική της Δύσης αναφορικά με τον ρόλο της στη Συρία, ελπίζοντας όμως πως οι τριβές μεταξύ των δύο πλευρών τελικώς θα μαλακώσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή