Προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές στη συνάντηση Τίλερσον – Λαβρόφ

Προσπάθεια να γεφυρωθούν οι διαφορές στη συνάντηση Τίλερσον – Λαβρόφ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών, κατά τη συνάντηση του με τον Αμερικανό ομόλογό του, Ρεξ Τίλερσον, τόνισε πως είναι σημαντικό να μην επιτραπεί στις ΗΠΑ, να επαναλάβουν μια επίθεση στη Συρία.

Χαρακτήρισε μάλιστα, τις επιθέσεις της προηγούμενης εβδομάδας «παράνομες» και δήλωσε πως περιμένει  μια τίμια και ειλικρινή συζήτηση με τον Ρεξ Τίλερσον, αναφορικά με τη δημιουργία ενός συνασπισμού κατά της τρομοκρατίας.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον ανέφερε στον ρώσο ομόλογό του πως θέλει να αξιοποιήσει τις συνομιλίες στη Μόσχα για να καταλάβει γιατί η Ρωσία και η Ουάσινγκτον έχουν μεγάλες διαφορές και να βρει έναν τρόπο να γεφυρώσει τις διαφορές αυτές.

Και οι δύο στην αρχή της συνάντησης, τόνισαν πως αποσκοπούν στο να επιλύσουν τις διαφορές τους.

Για επιδείνωση, ωστόσο, των σχέσεων των δύο χωρών φαίνεται να έκανε λόγο ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Interfax.

Μάλιστα, έδωσε και δύο εξηγήσεις για την επίθεση με αέριο στην προάστιο Ιντλίμπ.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου προέδρου, είτε η συριακή κυβέρνηση χτύπησε κάποια αποθήκη με χημικά των ανταρτών  είτε η επίθεση ήταν ψεύτικη.

Το Κρεμλίνο διέρρευσε πως μια συνάντηση του Ρώσου Προέδρου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών δεν αποκλείεται. 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή