Ο εφηβικός έρωτας Μακρόν για την Τρονιέ

Ο εφηβικός έρωτας Μακρόν για την Τρονιέ

2' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Οι αγωνιώδεις προσπάθειες των γονέων του σημερινού υποψηφίου για την προεδρία της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, να διαλύσουν την ερωτική σχέση τού τότε μαθητή λυκείου υιού τους με την καθηγήτρια Αγγλικών και μετέπειτα σύζυγό του περιγράφονται σε νέο βιβλίο της δημοσιογράφου της Figaro, Αν Φουλντά.

Ο θρύλος θέλει τον Μακρόν να ερωτεύεται την κατά 24 χρόνια γηραιότερή του καθηγήτρια Αγγλικών Μπριζίτ Τρονιέ, παρότι αυτή ήταν ήδη παντρεμένη και μητέρα τριών παιδιών. Μακρόν και Τρονιέ παντρεύτηκαν 14 χρόνια αργότερα.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της Φουλντά, η οικογένεια του Μακρόν πίστευε αρχικά ότι το τέκνο τους είχε ερωτευθεί συμμαθήτριά του, εστιάζοντας τις υποψίες τους στη Λοράνς Οζιέρ, η οποία κατά διαβολική σύμπτωση είναι κόρη της Τρονιέ.

Στην πραγματικότητα, ο 16χρονος τότε Μακρόν ήταν τρελά ερωτευμένος με τη 40χρονη καθηγήτριά του, αποκαλύπτοντας το μυστικό του στους εμβρόντητους γονείς. «Πίστευαν ότι πρόκειται για εφηβική εμμονή, που θα μου περνούσε με τον χρόνο. Εκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους για να με απομακρύνουν από την Μπριζίτ. Πρέπει να ομολογήσω ότι δεν ξέρω πώς θα αντιδρούσα εάν βρισκόμουν στη θέση τους», είπε ο Μακρόν μιλώντας στη Φουλντά.

Οι γονείς του Μακρόν ήρθαν σε επαφή με την Τρονιέ και της ζήτησαν να μείνει μακριά από τον γιο τους, έως ότου αυτός συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας του. «Δεν μπορώ να σας υποσχεθώ τίποτα», φέρεται να απάντησε η Τρονιέ.

«Δεν το συνειδητοποιείτε τώρα, αλλά έχετε ζήσει τη ζωή σας, ενώ αυτός όχι. Δεν θα μπορέσει να κάνει παιδιά μαζί σας», ικέτευσε η μητέρα του Μακρόν.

Λίγο καιρό αργότερα, ο Μακρόν έφυγε για σπουδές στο Παρίσι, λέγοντας στην αγαπημένη του: «Θα γυρίσω για να σε παντρευτώ».

Μόλις επέστρεψε στην Αμιένη, δύο χρόνια αργότερα, ο Μακρόν είπε στη μητέρα του ότι συνεχίζει να αγαπά την Μπριζίτ, υποχρεώνοντας τους γονείς του να την αποδεχθούν. Εκτοτε, η μητέρα του Μακρόν περιγράφει την Μπριζίτ ως «περισσότερο φίλη μου, παρά νύφη».

Την ίδια ώρα, την ευθύνη σε «αριστεριστές» έριξε η Μαρίν Λεπέν για την απόπειρα εμπρησμού των αρχηγείων του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου χθες τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, άγνωστοι έριξαν εύφλεκτο υλικό και έβαλαν φωτιά στο χαλάκι της εισόδου και στην πρόσοψη του κτιρίου γραφείων που στεγάζει το Εθνικό Μέτωπο, ενώ οι δράστες έγραψαν συνθήματα κατά της Μαρίν Λεπέν στην είσοδο.

Μιλώντας χθες στο ραδιόφωνο, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Ματιάς Φεκλ, καταδίκασε την επίθεση, λέγοντας: «Τέτοιες πράξεις είναι απαράδεκτες. Η δημοκρατική αντιπαράθεση πρέπει να διεξαχθεί μόνο στην κάλπη».

Σε χθεσινές δηλώσεις της, η κ. Λεπέν εκμεταλλεύθηκε την ευκαιρία αυτή για να καταφερθεί κατά της γαλλικής Αριστεράς, αλλά και κατά των αρχών ασφαλείας, για την ολιγωρία τους απέναντι στο φαινόμενο του βίαιου αριστερισμού, καθώς και για την ατιμωρησία που προσφέρει η γαλλική Δικαιοσύνη σε τέτοιες οργανώσεις.

Η Μαρίν Λεπέν επιδιώκει με κάθε μέσο να αντιστρέψει την εικόνα της ακραίας ακροδεξιάς που την περιβάλλει, ιδιαίτερα μετά τις δηλώσεις της στην αρχή της εβδομάδας, σύμφωνα με τις οποίες η Γαλλία δεν φέρει καμία ευθύνη για τις μαζικές συλλήψεις Εβραίων το 1942 και τη μεταγωγή και εξόντωσή τους στο στρατόπεδο του Αουσβιτς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή