Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου το Άγιο Φως

Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου το Άγιο Φως

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου στην Πλάκα έφτασε λίγο μετά τις 20:30 μ.μ το Άγιο Φως, που στις 19:30 μ.μ είχε γίνει δεκτό με τιμές αρχηγού κράτους στον εθνικό αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Εκτιμάται πως έως τις 22:30 μ.μ, το αργότερο, το Άγιο Φως θα έχει φτάσει και στον πλέον απομακρυσμένο προορισμό.

Στην συμπρωτεύουσα, η άφιξη του Άγιου Φωτός αναμένεται στις 21:50 το βράδυ.

Το 'Αγιο Φως υποδέχθηκε στο αεροδρόμιο, παρουσία πλήθους πιστών, ο μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης, κατά την τελετή υποδοχής του Αγίου Φωτός δήλωσε: «Μεταφέρουμε μήνυμα Ανάστασης, ζωής, χαράς, ελπίδας αλλά και αλληλεγγύης, αγάπης και ειρήνης -σε έναν κόσμο που δοκιμάζεται από τους πολέμους και τις στερήσεις- πέρα από εθνικότητα και φυλή. Μήνυμα συνύπαρξης, ανεκτικότητας και συνεννόησης, με ιδιαίτερη σημασία σε μια παγκόσμια συγκυρία, όπου βρισκόμαστε αντιμέτωποι με φαινόμενα εξτρεμισμού και μισαλλοδοξίας. Μήνυμα που εύχομαι να δυναμώνει την προσωπική προσπάθεια του καθενός από εμάς αλλά και τη συλλογική προσπάθεια και αγώνα που κάνουμε ως λαός για δημιουργία, προκοπή και ευτυχία».

Νωρίτερα, το Άγιο Φως άναψε στον Πανάγιο Τάφο στα Ιεροσόλυμα, το μεσημέρι του Μεγάλου Σαββάτου. Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος ο Γ' το παρέδωσε σε όσους είχαν συγκεντρωθεί μέσα στον ναό.

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, στα Ιεροσόλυμα βρέθηκε ελληνική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον υφυπουργό Εξωτερικών Γιάννη Αμανατίδη, προκειμένου να μεταφέρει το Άγιο Φως, ανήμερα του Μεγάλου Σαββάτου, στην Ελλάδα.
 
Στο Μετόχι του Παναγίου Τάφου το Άγιο Φως-1
 
Μετά τη λήξη της τελετής ο Πατριάρχης παρέδωσε το Άγιο Φως στον εκπρόσωπο της ελληνικής πολιτείας.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή