ΚΟΣΜΟΣ

Προεδρικό σύστημα και για τα Κατεχόμενα

proedriko-systima-kai-gia-ta-katechomena-2185716

Δημόσια συζήτηση για την μετάβαση σε προεδρικό σύστημα και στην άλλη πλευρά της Πράσινης Γραμμής ξεκινά ο «Υπουργός Εξωτερικών», Ταχσίν Ερτουγρούλογλου. Ο κ. Ερτουγρούγολογλου ζητά από τους συμπατριώτες του να ακολουθήσουν το παράδειγμα της «μητέρας πατρίδας».

Ο κ. Ερτουγρούγολογλου με νέες δηλώσεις του ισχυρίζεται ότι με το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, η θέση της Τουρκίας ενισχύεται στην περιοχή και στο παγκόσμιο σκηνικό. Ο ίδιος στέλνει τα συγχαρητήρια του στον Πρόεδρο της Τουρκίας και στον λαό της Τουρκίας.

Ο κ. Ερτουγρούγολογλου προτείνει στην «ΤΔΒΚ» να ακολουθήσει το παράδειγμα της Τουρκίας. Ο ίδιος εύχεται ότι σύντομα το προεδρικό σύστημα θα βρεθεί στο επίκεντρο της τ/κ κοινότητας. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι το προεδρικό σύστημα θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»

Η πρόταση του κ. Ερτουγρούγολογλου δεν έρχεται για πρώτη φορά στο προσκήνιο της τ/κ επικαιρότητας. Πριν από περίπου επτά χρόνια, κατά την διάρκεια των «προεδρικών εκλογών», ο κ. Ερτουγρούγολογλου είχε φέρει στο προσκήνιο της επικαιρότητας το συγκεριμένο μοντέλο.