Άγκυρα: Συνάντηση Ερντογάν-Τραμπ τον Μάιο

Άγκυρα: Συνάντηση Ερντογάν-Τραμπ τον Μάιο

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τράμπ τον Μάιο, λίγο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ τον ίδιο μήνα, δήλωσε σήμερα σε δημοσιογράφους ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Θα ορίσουμε μια ημερομηνία, ώστε οι δύο πρόεδροι να συναντηθούν τον Μάιο πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ», δήλωσε συγκεκριμένα ο Τσαβούσογλου.

Οι δύο ηγέτες δεν έχουν ακόμη συναντηθεί, αλλά έχουν συνομιλήσει πολλές φορές τηλεφωνικώς, όπως τη Δευτέρα, όπου ο Τραμπ συνεχάρη τον Ερντογάν για τη νίκη του στο συνταγματικό δημοψήφισμα της Κυριακής. Ο Τσαβούσογλου προσέθεσε πως οι δύο ηγέτες εξέφρασαν στη διάρκεια αυτής της επικοινωνίας την κοινή επιθυμία να συναντηθούν στην Ουάσινγκτον «προκειμένου να βελτιώσουν τις διμερείς τους σχέσεις».

Όπως προκύπτει από την ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης για αυτή την τηλεφωνική επικοινωνία, ο Τραμπ δεν εξέφρασε καμία επιφύλαξη για την ψηφοφορία την οποία κέρδισε με ποσοστό λίγο πάνω από το 51% των ψήφων ο Ερντογάν, αν και οι παρατηρητές του ΟΑΣΕ και του Συμβουλίου της Ευρώπης δήλωσαν ότι οι συνθήκες διεξαγωγής του ήταν άνισες.

Η Τουρκία ελπίζει να αποκτήσει καλές σχέσεις με την κυβέρνηση Τραμπ μετά την σαφή επιδείνωση των διμερών σχέσεων επί κυβέρνησης Ομπάμα, κυρίως λόγω της υποστήριξης που παρέχει η Ουάσινγκτον στους Κούρδους μαχητές των YPG στη Συρία που πολεμούν κατά του Ισλαμικού Κράτους.

(Πηγή: REUTERS, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή