ΗΠΑ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Συρία διαθέτει χημικά όπλα»

ΗΠΑ: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Συρία διαθέτει χημικά όπλα»

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Τζιμ Μάτις δήλωσε σήμερα στη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στο Ισραήλ ότι «δεν υπάρχει αμφιβολία» πως το καθεστώς του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ διατήρησε χημικά όπλα.

Μιλώντας ενώπιον των δημοσιογράφων παρουσία του Ισραηλινού ομόλογού του Αβίγκντορ Λίμπερμαν, ο Μάτις προειδοποίησε το συριακό καθεστώς κατά οποιασδήποτε χρήσης χημικών όπλων, μετά την επίθεση της 4ης Απριλίου εναντίον της Χαν Σεϊχούν.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αμφιβολία στο μυαλό της διεθνούς κοινότητας ότι η Συρία έχει διατηρήσει χημικά όπλα, παραβιάζοντας τις συμφωνίες της και τις δηλώσεις της ότι τα έχει καταστρέψει όλα. Δεν υπάρχει πλέον αμφιβολία», τόνισε ο Αμερικανός υπουργός από το Τελ Αβίβ.

«Πρόκειται για παραβίαση των αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και πρέπει να αντιμετωπιστεί σε διπλωματικό επίπεδο», πρόσθεσε ο Μάτις, υπογραμμίζοντας ότι τα αμερικανικά πλήγματα που πραγματοποιήθηκαν μετά την επίθεση στη Χαν Σεϊχούν είχαν στόχο να προειδοποιήσουν το συριακό καθεστώς να μην χρησιμοποιήσει «ξανά» χημικά όπλα.

Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το αν ο συριακός στρατός έχει μετακινήσει τα πολεμικά του αεροσκάφη σε μια ρωσική βάση στη Λατάκεια, ο Μάτις απάντησε: «Έχουν διασπείρει τα πολεμικά τους αεροσκάφη, χωρίς αμφιβολία».

Σε ό,τι αφορά τη Βόρεια Κορέα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας επεσήμανε ότι οι τελευταίες της ανακοινώσεις είναι προκλητικές, αλλά έχουν αποδειχθεί κενά λόγια στο παρελθόν.

(Πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, REUTERS)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή