«Οχι» Νετανιάχου σε συνάντηση με Γκάμπριελ

«Οχι» Νετανιάχου σε συνάντηση με Γκάμπριελ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΤΕΛ ΑΒΙΒ. Προγραμματισμένη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, στο Ισραήλ ακύρωσε χθες ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, εξαιτίας της απόφασης του Γερμανού υπουργού να συναντηθεί με μέλη οργάνωσης που επικρίνει την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στους Παλαιστινίους στην κατεχόμενη Δυτική Οχθη. Η περί ης ο λόγος οργάνωση «Σπάζοντας τη Σιωπή» συλλέγει μαρτυρίες Ισραηλινών βετεράνων για τη δράση του στρατού στα Κατεχόμενα.

«Η συνάντηση ακυρώθηκε. Φαντασθείτε αν ξένοι διπλωμάτες, που επισκέπτονται τις ΗΠΑ, είχαν συναντήσεις με ΜΚΟ, οι οποίες αποκαλούν τους Αμερικανούς στρατιώτες εγκληματίες πολέμου. Ουδείς ηγέτης θα αποδεχόταν κάτι τέτοιο», είπε ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου, Ντέιβιντ Κιζ.

Σε χθεσινές του δηλώσεις από το Ισραήλ, ο κ. Γκάμπριελ είπε ότι είναι λογικό ένας διπλωμάτης να έχει επαφές με εκπροσώπους οργανώσεων. «Φαντασθείτε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός να επιθυμούσε να συναντηθεί με επικριτές της κυβέρνησής μας και να του λέγαμε ότι αυτό δεν είναι δυνατό. Κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο», είπε ο Γερμανός υπουργός και αντικαγκελάριος.

Μιλώντας αργότερα, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Ισραηλινό πρόεδρο Ρόιβεν Ρίβλιν, ο κ. Γκάμπριελ είπε: «Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι παραμένουμε αφοσιωμένοι στη φιλία, τη συνεργασία και την ειδική σχέση μεταξύ Γερμανίας και Ισραήλ και τίποτα δεν μπορεί να αλλάξει το γεγονός αυτό». Το περιστατικό υποβάθμισε και ο εκπρόσωπος του Νετανιάχου, Ντέιβιντ Κιζ, λέγοντας: «Οι σχέσεις μας με τη Γερμανία είναι πολύ σημαντικές και δεν πρόκειται να επηρεασθούν από αυτό».

Η οργάνωση «Σπάζοντας τη Σιωπή» έχει συγκεντρώσει συχνά τα πυρά της ισραηλινής κυβερνητικής Δεξιάς, η οποία την κατηγορεί για συστηματική δυσφήμηση της χώρας στο εξωτερικό. Υπενθυμίζεται ότι τον Μάρτιο το Βερολίνο ακύρωσε ισραηλινογερμανική σύνοδο κορυφής, εξαιτίας της συνέχισης της ισραηλινής εποικιστικής δραστηριότητας στη Δυτική Οχθη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή