Αίγυπτος: Κοράνι 700 μέτρων

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ένας αυτοδίδακτος Αιγύπτιος καλλιτέχνης πέρασε τρία χρόνια δημιουργώντας αυτό που ο ίδιος ελπίζει ότι θα είναι το μεγαλύτερο Κοράνι στον κόσμο.

Ο Σαάντ Μοχάμεντ, το σπίτι του οποίου στην πόλη Μπελκίνα, βορείως του Καΐρου, κοσμούν χειροποίητα ισλαμικά μοτίβα στους τοίχους και τα ταβάνια, δημιούργησε μία εκδοχή του ιερού βιβλιού των μουσουλμάνων σε έναν πάπυρο μήκους 700 μέτρων.

Ο Μοχάμεντ επιδεικνύει το περίτεχνα διακοσμημένο δημιούργημά του μέσα σε ένα μεγάλο ξύλινο κουτί με ρόδες στις δύο άκρες του.

«Αυτό το Κοράνι είναι μήκους 700 μέτρων και φυσικά πρόκειται για μια τεράστια ποσότητα χαρτιού. Χρηματοδότησα μόνος μου την κατασκευή του την τελευταία τριετία και είμαι ένας μέσος άνθρωπος. Δεν έχω περιουσιακά στοιχεία ή τίποτα τέτοιο», λέει ο ίδιος.

Ο Μοχάμεντ επιθυμεί να συμπεριληφθεί το Κοράνι του στο Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες και για τον λόγο αυτό υπέβαλε σχετική αίτηση. Το Γκίνες υποστηρίζει ότι παρότι υπάρχει ήδη ρεκόρ για το μεγαλύτερο τυπωμένο Κοράνι στον κόσμο, δεν υπάρχει μέχρι στιγμής κάτοχος ρεκόρ για την μεγαλύτερη χειρόγραφη εκδοχή του.

Ο Μοχάμεντ λέει ότι προσβλέπει σε βοήθεια είτε από την κυβέρνηση, είτε από κάποιον άλλον ενδιαφερόμενο, για να καλύψει το κόστος της αίτησης στο Γκίνες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT