Επικοινωνία Τίλερσον – Λαβρόφ για αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στη Συρία

Επικοινωνία Τίλερσον – Λαβρόφ για αποκλιμάκωση των συγκρούσεων στη Συρία

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον επικοινώνησε τηλεφωνικά χθες με τον Ρώσο ομόλογό του Σεργκέι Λαβρόφ με θέμα τις προσπάθειες για την μείωση των βίαιων συγκρούσεων στην Συρία και την στροφή προς μια πολιτική επίλυση του εμφυλίου πολέμου, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ προσμένει σε περαιτέρω συναντήσεις με τον (Ρώσο) υπουργό Εξωτερικών για να συζητήσουν τους αντίστοιχους ρόλους των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και της Ρωσίας για την αποκλιμάκωση των συγκρούσεων και την στήριξη στις συνομιλίες στην Γενεύη για την πρόοδο της πολιτικής επίλυσης», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Συγκρούσεις στην επαρχία Χάμα

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε πως συριακές κυβερνητικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με αντάρτες στην βορειοδυτική επαρχία της Συρίας, Χάμα, λίγες ώρες μετά την έναρξη ισχύος της συμφωνίας για τη δημιουργία ζωνών αποκλιμάκωσης στην χώρα, η οποία συντάχθηκε από το ρωσικό υπουργείο Αμύνης.

Η ΜΚΟ τόνισε πως σημειώθηκαν εκατέρωθεν βομβαρδισμοί από τις εμπόλεμες πλευρές και ξέσπασαν μάχες σε ένα χωριό και σε κοντινές περιοχές της επαρχίας που τελούν υπό τον έλεγχο των αντικαθεστωτικών.

Όπως είχε ανακοινωθεί νωρίτερα από την ρωσικό υπουργείο Άμυνας, η συμφωνία, η οποία τέθηκε σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής προς Σάββατο, αφορά τη δημιουργία τεσσάρων ασφαλών ζωνών με την μεγαλύτερη να περιλαμβάνει την επαρχία Ιντλίμπ, τμήμα της Λαττάκεια, το Χαλέπι και την Χάμα.

(Πηγή: ΑΠΕ, REUTERS)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή