ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Νεκρός ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα

Αφγανιστάν: Νεκρός ο επικεφαλής του Ισλαμικού Κράτους στη χώρα

Τον θάνατο του αρχηγού του παρακλαδιού του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν, Αμπντούλ Χασίμπ Λογκάρι, ανακοίνωσε το Πεντάγωνο το βράδυ της Κυριακής, ο οποίος επήλθε μετά από κοινή στρατιωτική επιδρομή αφγανικών και αμερικανικών δυνάμεων τον προηγούμενο μήνα.

Σκοπός της ανακοίνωσης ήταν η επιβεβαίωση του θανάτου του Λογκάρι, καθώς παρότι υπήρχαν υποψίες για το γεγονός κατά τη διάρκεια της επιδρομής, οι αξιωματούχοι δεν είχαν αρκετά στοιχεία, ώστε να τον επιβεβαιώσουν.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς αξιωματούχους του Πενταγώνου, η επίθεση της 27ης Απριλίου, η οποία υπήρξε κοινό έργο των αφγανικών δυνάμεων Ειδικής Ασφαλείας και ανδρών των αμερικανικών δυνάμεων που βρίσκονται στη χώρα, σκότωσε και άλλα υψηλόβαθμα στελέχη του ΙΚ στο Αφγανιστάν.

Επιπλέον, η ανακοίνωση σημειώνει ότι ο Λογκάρι οργάνωσε και εκτέλεσε της επίθεση της 8ης Μαρτίου εναντίον του Εθνικού Στρατιωτικού Νοσοκομείου της Καμπούλ που σκότωσε και τραυμάτισε περισσότερους από 100 ανθρώπους.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με ανακοίνωση του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών, τις τελευταίες 24 ώρες, η πολεμική αεροπορία τη χώρας πραγματοποίησε ευρύτατες αεροπορικές επιδρομές εναντίον στόχων του ΙΚ στην ανατολική επαρχία που σκοτώθηκε ο Λογκάρι, σκοτώνοντας 34 τζιχαντιστές και καταστρέφοντας έναν ελεγχόμενο από τους εξτρεμιστές ραδιοφωνικό σταθμό.