Στο «σφυρί» ιδιωτικό αεροσκάφος του Ελβις Πρίσλεϊ

Στο «σφυρί» ιδιωτικό αεροσκάφος του Ελβις Πρίσλεϊ

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προς πώληση αεροσκάφος του Ελβις Πρίσλεϊ. Ενα ιδιωτικό αεροσκάφος που κάποτε ήταν ιδιοκτησία του Eλβις Πρίσλεϊ πρόκειται να δημοπρατηθεί, αφού παρέμεινε καθηλωμένο για 30 χρόνια σε διάδρομο του αεροδρομίου του Νέου Μεξικού.

Το εσωτερικό του αεροσκάφους ήταν σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Ελβις και έχει κόκκινα βελούδινα καθίσματα και κόκκινο χαλί. Ομως, το κόκκινο Lockheed Jetstar του 1962 δεν έχει κινητήρες και χρειάζεται ανακατασκευή του πιλοτηρίου του. Σύμφωνα με το Liveauctioneers.com το αεροπλάνο υπήρξε ιδιοκτησία του Eλβις και του πατέρα του, Βέρμον Πρίσλεϊ.

Η δημοπρασία θα γίνει, σύμφωνα με την GWS Auctions Inc, στις 27 Μαΐου σε μία ειδική εκδήλωση με διάφορα αναμνηστικά προσωπικοτήτων όπως είναι κάποια χειρόγραφα σημειώματα των Βeach Boys αλλά και χαμένες φωτογραφίες της Aαλίγια. Υπολογίζεται ότι η αξία του αεροπλάνου κυμαίνεται μεταξύ 2 έως 3,5 εκατ. δολ.

Aξίζει να σημειωθεί, όπως άλλωστε επισημαίνει και ο επικεφαλής του Διεθνούς Αεροπορικού Κέντρου Ρόσγουελ, Σκοτ Σταρκ, ότι το αεροσκάφος δεν ήταν ανοικτό για τους επισκέπτες τα τελευταία πέντε ως έξι χρόνια. Ωστόσο, ο σημερινός του ιδιοκτήτης του επέτρεπε να λαμβάνει μέρος σε κάποιες αεροπορικές επιδείξεις και μόνον πρόσφατα αποφάσισε να το πουλήσει. Το όνομα του ιδιοκτήτη τoυ αεροσκάφους δεν έχει γίνει γνωστό. Ο Ελβις Πρίσλεϊ, άλλωστε, ήταν ιδιοκτήτης και πιο γνωστών αεροσκαφών όπως είναι το αεροπλάνο «Λίζα Μαρί» που μπορεί κανείς να δει ακόμα και σήμερα στην Γκρέισλαντ στο Μέμφις του Τενεσί.

Ο Πρίσλεϊ, ο οποίος ήταν γνωστός και με το προσωνύμιο «Βασιλιάς της Ροκ εν Ρολ» και «Βασιλιάς», ήταν τραγουδιστής, μουσικός και ηθοποιός ενώ θεωρείται από πολλούς ως ένας από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες των τελευταίων 50 ετών. Γεννήθηκε στο Ταπέλο στις 8 Ιανουαρίου του 1935 και μετακόμισε μαζί με τους γονείς του στο Μέμφις. Εγινε σχεδόν αμέσως μία από τις μεγαλύτερες μορφές του ροκαμπίλι, τραγουδώντας τραγούδια τα οποία είχαν αρχικώς ακουστεί από Αφροαμερικανούς καλλιτέχνες όπως οι Big Mama, Thornton και Arthur Grudup.

Ο προκλητικός του χορός αλλά και οι μεγάλες του επιτυχίες έκαναν των Ελβις Πρίσλεϊ μία από τις πιο αναγνωρίσιμες μορφές του 20ού αιώνα. Σύμφωνα με τους ιστορικούς, η μουσική του Ελβις βοήθησε στην κατάργηση των φυλετικών διακρίσεων. Κυκλοφόρησε 75 άλμπουμ από το 1956 ώς το 1977. Υπολογίζεται πως μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί πάνω από 1 δισ. αντίτυπα των έργων του, περισσότερα από κάθε άλλο καλλιτέχνη. Ο Ελβις ήταν 42 ετών όταν πέθανε στο Μέμφις στις 16 Αυγούστου του 1977.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή