ΗΠΑ: Tον Κρίστοφερ Ρέι προτείνει ο Τραμπ για νέο επικεφαλής του FBI

ΗΠΑ: Tον Κρίστοφερ Ρέι προτείνει ο Τραμπ για νέο επικεφαλής του FBI

1' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Κρίστοφερ Ρέι, αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Μπους, προτείνει ο αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ για τη θέση του επικεφαλής του FBI.

Η ανακοίνωση έγινε μέσω του προσωπικού λογαριασμού του Ντόναλντ Τραμπ στο Twitter. Ο Κρίστοφερ Ρέι, o οποίος σήμερα εργάζεται ως δικηγόρος στη δικηγορική εταιρεία King & Spalding, διετέλεσε αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης στην κυβέρνηση Μπους κατά την περίοδο 2003-2005 και πλέον προτείνεται για τη θέση του επικεφαλής του Ομοσπονδιακού Γραφείου Ερευνών (FBI).

Tην επιλογή του Τραμπ πρέπει να αξιολογήσει και να επικυρώσει το σώμα της Γερουσίας μέσω ψηφοφορίας.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συναντήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με διάφορους υποψήφιους για τη θέση, μεταξύ των οποίων και ο Ρέι, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Ρέι εργάστηκε πάνω σε υποθέσεις απάτης εταιρειών, σύμφωνα με το βιογραφικό του, το οποίο μπορεί να βρεθεί στην ιστοσελίδα της δικηγορικής εταιρείας.

«Θα προτείνω τον Κρίστοφερ Ρέι, έναν άνδρα άψογων διαπιστευτηρίων, για τη θέση του νέου αρχηγού του FBI», ανέφερε συγκεκριμένα το μήνυμα του Τραμπ, ο οποίος δεν προέβη σε περαιτέρω λεπτομέρειες, σημειώνοντας ότι λεπτομέρειες θα ακολουθήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή