ΚΟΣΜΟΣ

Υπό ευρεία κυβερνοεπίθεση το Αl Jazeera

ypo-eyreia-kyvernoepithesi-to-al-jazeera-2194032

Το παναραβικό δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera ανακοίνωσε με κοινοποίηση του στο Twitter πως δέχεται μία ευρεία κυβερνοεπίθεση εναντίον όλων των συστημάτων του, των ιστοσελίδων του και των παλτφόρμων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Al Jazeera αποτελεί τη «ναυαρχίδα» της ενημέρωσης για το εμιράτο του Κατάρ, το οποίο βρίσκεται απομονωμένο από οκτώ αραβικές χώρες, οι οποίες το κατηγορούν για χρηματοδότηση και υποστήριξη της τρομοκρατίας, έχοντας δημιουργήσει μία πρωτοφανή διπλωματική κρίση στην περιοχή.

«Υπήρξαν απόπειρες εναντίον της κυβερνοασφάλειας του Al Jazeera, τις οποίες όμως αντιμετωπίζουμε και αυτή τη στιγμή όλες μας οι οντότητες είναι λειτουργικές», δήλωσε ένας ανώτατος υπάλληλος του δικτύου, ο οποίος αρνήθηκε να κατονομαστεί λόγω του ευαίσθητου χαρακτήρα του ζητήματος.

«Το Αl Jazeera βρίσκεται υπό κυβερνοεπίθεση εναντίον όλων των συστημάτων του, των ιστοσελίδων του και των πλατφόρμων του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης», ανέφερε συγκεκριμένα η ανακοίνωση του δικτύου στο Twitter.