Κατάθεση Σέσιονς: «Απεχθές ψέμα οι ισχυρισμοί για συμπαιγνία μου με τη Μόσχα»

Κατάθεση Σέσιονς: «Απεχθές ψέμα οι ισχυρισμοί για συμπαιγνία μου με τη Μόσχα»

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, αντέκρουσε την κατάθεση του πρώην διευθυντή του FBI, Tζέιμς Κόουμι κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας σε σχέση με την υπόθεση πιθανής συμπαιγνίας Ρωσίας και μελών της εκστρατείας του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ κατά την προεκλογική περίοδο στις ΗΠΑ. Ο Κόουμι είχε υποστηρίξει ότι ο Σέσιονς δεν είχε αποκριθεί, όταν ο ίδιος ανέφερε ότι δεν επιθυμεί να μείνει μόνος ξανά με τον Τραμπ. Αντίθετα, ο Σέσιονς ανέφερε ότι δεν έμεινε σιωπηλός, αλλά υπογράμμισε στον Κόουμι ότι πρέπει να είναι προσεκτικός, ώστε να εφαρμοστούν οι κατάλληλες πολιτικές.

Παράλληλα, ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης τόνισε ενώπιον της Επιτροπής ότι οι υποψίες για συμπαιγνία μεταξύ του ιδίου και Ρώσων αξιωματούχων κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου αποτελούν «ένα αποτρόπαιο και απεχθές ψέμα». Ο Σέσιονς είχε βρεθεί στο στόχαστρο της έρευνας για την πιθανή ρωσική εμπλοκή στις αμερικανικές εκλογές, καθώς φέρεται να είχε συναντηθεί με τον Ρώσο πρέσβη στις ΗΠΑ, Σεργκέι Κισλιάκ τον Απρίλιο του 2016.

Ο Σέσιονς σχολίασε ότι δεν θυμάται να υπάρχουν, ιδιωτικές συναντήσεις ή συζητήσεις στην εκδήλωση όπου συνέπεσε με τον Κισλιάκ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ είχε αποχωρήσει από την έρευνα τον Μάρτιο, όταν παραδέχθηκε τελικά ότι είχε συναντήσει τον Ρώσο πρέσβη δύο φορές το 2016. Όπως διευκρίνισε, ωστόσο αυτή η απόφαση λήφθηκε, για να μην υπάρξει σύγκρουση συμφερόντων και όχι επειδή ο ίδιος αποτελούσε αντικείμενο έρευνας.

Σχετικά με την απόλυση του Κόουμι, ο Σέσιονς υποστήριξε ότι δεν είχε ποτέ συζητήσει με τον πρώην διευθυντή του FBI την απόδοσή του στα καθήκοντά του, αλλά σημείωσε ότι είχε αμφιβολίες για τους χειρισμούς του με αποτέλεσμα να προτείνει την αποπομπή του, εφόσον ως υπουργός Δικαιοσύνης επιβλέπει το FBI.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή