Τζεφ Σέσιονς: Απεχθή ψεύδη οι κατηγορίες

Τζεφ Σέσιονς: Απεχθή ψεύδη οι κατηγορίες

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απεχθή ψεύδη» αποκάλεσε χθες o υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς, τις κατηγορίες για σχέσεις με τη Μόσχα, που εξακολουθούν να στοιχειώνουν την αμερικανική πολιτική σκηνή. Στην κατάθεσή του ενώπιον της επιτροπής πληροφοριών της αμερικανικής Γερουσίας, ο Σέσιονς εξέφρασε την πλήρη εμπιστοσύνη του στον ειδικό ανακριτή Ρόμπερτ Μίλερ, του οποίου την απόλυση φέρεται να εξετάζει ο πρόεδρος Τραμπ.

Από τους πρώτους Ρεπουμπλικανούς γερουσιαστές που στάθηκαν στο πλευρό του Τραμπ στη διάρκεια της περιπετειώδους προεκλογικής εκστρατείας του, ο Τζεφ Σέσιονς διαβεβαίωσε χθες το Κογκρέσο ότι δεν είχε τρίτη συνάντηση με τον Ρώσο πρέσβη στην Ουάσιγκτον, Σεργκέι Κίσλιακ, εντός του 2016. Τον περασμένο Ιανουάριο, ο Σέσιονς είχε διαβεβαιώσει το Κογκρέσο ότι δεν είχε επαφές με αξιωματούχους του Κρεμλίνου εντός του 2016, για να αποκαλυφθεί στη συνέχεια ότι είχε συναντηθεί δύο φορές με τον Κίσλιακ. Ο υπουργός Δικαιοσύνης δικαιολόγησε την αντίφαση, υποστηρίζοντας ότι οι επαφές του με τον Κίσλιακ δεν σχετίζονταν με την προεκλογική εκστρατεία του Τραμπ, καθώς εξαντλούνταν στις συνήθεις εθιμοτυπικές συναντήσεις Αμερικανών νομοθετών και πρεσβευτών μεγάλων δυνάμεων. Παρ’ όλα αυτά, υποχρεώθηκε να αυτοεξαιρεθεί από τις εν εξελίξει έρευνες για τη θρυλούμενη ανάμειξη της Ρωσίας στις αμερικανικές εκλογές, επικεφαλής των οποίων είναι ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μίλερ.

Σύμφωνα με έναν παλιό φίλο του Ντόναλντ Τραμπ, ο Αμερικανός πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο να απαλλάξει τον Μίλερ από τα καθήκοντα του ειδικού ανακριτή, τα οποία ο ίδιος τού ανέθεσε. Την πληροφορία αυτή έδωσε στο δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο PBS ο Κρίστοφερ Ράντι, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Newsmax Media. Μία ημέρα νωρίτερα, ο Ρεπουμπλικανός πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νιουτ Γκίνγκριτς, είχε ταχθεί υπέρ της απόλυσης του Μίλερ, καλώντας τους βουλευτές και γερουσιαστές του κόμματός του «να μην έχουν αυταπάτες ότι θα είναι δίκαιος» στο ανακριτικό του έργο.

Πάντως, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Σον Σπάισερ, δήλωσε ότι ο Κρίστοφερ Ράντι ουδέποτε συζήτησε με τον Ντόναλντ Τραμπ για τον Μίλερ. Ενδεχόμενη απόλυση του τελευταίου θα ήταν άκρως εμπρηστική κίνηση από την πλευρά του Αμερικανού προέδρου, ο οποίος έχει ήδη προκαλέσει πολλά ερωτήματα με την αιφνιδιαστική απόλυση του διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμι.

Από την πλευρά του, ο Ρεξ Τίλερσον επρόκειτο να καταθέσει χθες το βράδυ στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων της Γερουσίας. Πέραν του ρωσικού ζητήματος, οι γερουσιαστές αναμενόταν να θέσουν σκληρά ερωτήματα στον επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις περικοπές στον προϋπολογισμό που προωθεί ο Ντόναλντ Τραμπ.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή