Μοσούλη: Ο ιρακινός στρατός έχει σχεδόν ολοκληρώσει την περικύκλωση του ΙΚ

Μοσούλη: Ο ιρακινός στρατός έχει σχεδόν ολοκληρώσει την περικύκλωση του ΙΚ

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο ιρακινός στρατός βρίσκεται στα πρόθυρα της ολοκλήρωσης της περικύκλωσης του Ισλαμικού Κράτους στην Παλιά Πόλη της Μοσούλης, του τελευταίου προπυργίου της εξτρεμιστικής οργάνωσης στην ιρακινή συμπρωτεύουσα, καθώς κατέλαβε μία γειτονική περιοχή της πόλης την Πέμπτη.

Ο ιρακινός στρατός ανακοίνωσε ότι κατέλαβε τη Μπαμπ Σιντζάρ, μία συνοικία βόρεια της ιστορικής πυκνοκατοικημένης Παλιάς Πόλης, στην οποία οι τζιχαντιστές ανακοίνωσαν την ίδρυση του «χαλιφάτου» τους το 2014.

Ωστόσο, για να ολοκληρώσουν αυτή την περικύκλωση, οι κυβερνητικές δυνάμεις πρέπει πρώτα να ελέγξουν πλήρως και την Ιατρική Πόλη, ένα σύμπλεγμα νοσοκομείων βόρεια της πόλης, στις όχθες του ποταμού Τίγρη.

Η πτώση της Μοσούλης θα σημάνει το τέλος της ιρακινής πλευράς του «χαλιφάτου», την ίδρυση του οποίου ανακήρυξε ο ηγέτης του ΙΚ, Αμπου Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, από ένα ιστορικό τζαμί της Παλιάς Πόλης το Καλοκαίρι του 2014.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή