«Κυνήγι μαγισσών», λέει ο Τραμπ

«Κυνήγι μαγισσών», λέει ο Τραμπ

1' 48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αμερικανοί πολίτες «παρακολουθούν το μεγαλύτερο κυνήγι μαγισσών στην ιστορία της χώρας» υποστήριξε ο Ντόναλντ Τραμπ ύστερα από δημοσιεύματα του Τύπου που αναφέρουν ότι αποτελεί αντικείμενο δικαστικής έρευνας.

Επικαλούμενη ανώνυμους αξιωματούχους, η εφημερίδα Washington Post δημοσίευσε ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ διεξάγει έρευνα για να διαπιστώσει αν υπάρχουν ενδείξεις παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης από τον Αμερικανό πρόεδρο. Ο Μιούλερ επιφορτίστηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να ερευνήσει τις καταγγελίες περί ρωσικής ανάμειξης στις αμερικανικές εκλογές του 2016 και τις ενδεχόμενες σχέσεις στελεχών του επιτελείου Τραμπ με τη Μόσχα.

Πηγή, που είναι σε θέση να γνωρίζει την πορεία των ερευνών που διεξάγει ο Μιούλερ, επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ της Washington Post, υποστηρίζοντας ότι η εξέλιξη αυτή ήταν «αναπόφευκτη» ύστερα από την πρόσφατη κατάθεση του Τζέιμς Κόμι στο Κογκρέσο. Την περασμένη εβδομάδα, ο πρώην διοικητής του FBI κατέθεσε ότι, κατά την προσωπική του εκτίμηση, ο πρόεδρος Τραμπ τον απάλλαξε από τα καθήκοντά του γιατί ήθελε να δώσει άλλη κατεύθυνση στις έρευνες που διεξήγαγε η υπηρεσία του για το ρωσικό ζήτημα. Στην ίδια κατάθεση, ο Κόμι είχε δηλώσει ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν αποτελούσε αντικείμενο των ερευνών.

«Στην αρχή, έφτιαξαν μια κίβδηλη ιστορία περί διασυνδέσεων με τους Ρώσους, κι αφού δεν βρήκαν τίποτα, τώρα φτιάχνουν μια δεύτερη κίβδηλη ιστορία περί παρεμπόδισης της Δικαιοσύνης», σχολίασε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter. Το ίδιο ρεπορτάζ της Washington Post αναφέρει ότι ο Μιούλερ θα καλέσει, στο πλαίσιο των ερευνών του, τον γενικό διευθυντή των μυστικών υπηρεσιών Νταν Κόουτς, τον επικεφαλής της Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας, Μάικ Ρότζερς και τον πρώην αναπληρωτή διευθυντή της υπηρεσίας, Ρίτσαρντ Λέτζετ. Τόσο ο Κόουτς όσο και ο Ρότζερς δήλωσαν, στις 7 Ιουνίου, στο Κογκρέσο ότι δεν έχουν την αίσθηση ότι ο πρόεδρος Τραμπ επιχείρησε καθ’ οιονδήποτε τρόπο να επηρεάσει την πορεία των ερευνών.

Στο μεταξύ, κρίσιμη παραμένει η μεταχειρουργική κατάσταση του Ρεπουμπλικανού βουλευτή Στιβ Σκαλίς, ο οποίος πυροβολήθηκε στον μηρό από τον 66χρονο Τζέιμς Χότζκινσον στη Βιρτζίνια, την Τετάρτη. Ιδιόρρυθμος και μοναχικός τύπος, ο Χότζκινσον είχε υποστηρίξει δημόσια, στις τελευταίες εκλογές, τον αριστερό Δημοκρατικό υποψήφιο για το προεδρικό χρίσμα, Μπέρνι Σάντερς, ο οποίος δήλωσε «αηδιασμένος από αυτή την ανήκουστη πράξη». Ο Χότζκινσον εξουδετερώθηκε από πυρά αστυνομικών και αργότερα υπέκυψε στα τραύματά του.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή