ΚΟΣΜΟΣ

Bρετανία: Παραίτηση για την πυρκαγιά στον πύργο των εργατικών κατοικιών

bretania-paraitisi-gia-tin-pyrkagia-ston-pyrgo-ton-ergatikon-katoikion-2196350

Παραιτήθηκε σήμερα ο Νίκολας Χόλγκεϊτ, ο εκτελεστικός διευθυντής του συμβουλίου του Κένσινγκτον και Τσέλσι, της συνοικίας όπου βρίσκεται ο πύργος των εργατικών κατοικιών που καταστράφηκε την περασμένη εβδομάδα από την μεγαλύτερη πυρκαγιά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στην Βρετανία , όπου τουλάχιστον 79 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

Ο Νίκολας Χόλγκεϊτ δήλωσε ότι αναγκάσθηκε σε παραίτηση από τη κυβέρνηση της Τερέζα Μέι και διευκρίνισε στην ανακοίνωση που εξέδωσε ότι ο υπουργός Αυτοδιοίκησης και Κοινοτήτων Σατζίντ Τζάβιντ ζήτησε από τον επικεφαλής του συμβουλίου Νίκολας Πάτζετ-Μπράουν να ζητήσει από τον εκτελεστικό διευθυντή να παραιτηθεί.

«Παρά την επιθυμία μου να συνεχίσω, σε πολύ απαιτητικές συνθήκες, να ηγηθώ των διοικητικών ευθυνών του συμβουλίου, αποφάσισα ότι είναι καλύτερο να παραιτηθώ του ρόλου μου, μόλις διορισθεί ο κατάλληλος αντικαταστάτης», αναφέρει στην ανακοίνωση.

Η βρετανίδα πρωθυπουργός δήλωσε την επομένη της τραγωδίας ότι η υποστήριξη προς τους κατοίκους του Grenfell Tower δεν ήταν αρκετή.

«Αυτό αποτελεί αποτυχία του κρατικού μηχανισμού, σε τοπικό και εθνικό επίπεδο, να βοηθήσει τους ανθρώπους όταν βρίσκονταν στην μεγαλύτερη ανάγκη», δήλωσε η Τερέζα Μέι στο Κοινοβούλιο.

(πηγή ΑΠΕ – ΜΠΕ)